Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Centru de colectare pentru ciuperci si fructe de padure
Sebastian Cazacu, Ramnicu Valcea "Aceasta afacere se poate dezvolta mai ales in zonele de deal si de munte, pe langa padurile de foioase sau conifere, dar nu numai. Ea a fost pusa in practica de un prieten in timpul vacantelor de vara pe care le petrece la bunici, in localitatea Voineasa (Valcea).
Afacerea presupune colectarea ciupercilor si a fructelor de padure de la locuitorii acestor zone (sau chiar din padure) si distribuirea lor catre firmele colectoare (de exemplu, Diana Rom din Rm. Valcea, Transilvan Funghi) sau catre firme care le prelucreaza, producand sucuri naturale, gemuri etc. (Raureni S.A.).

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Activitatea este una sezoniera, aproximativ 5 luni pe an pentru ciuperci si 4 luni pentru fructele de padure. La inceput, prietenul meu a incercat doar colectarea ciupercilor si in lipsa acestora a continuat cu colectarea fructelor de padure. Cel mai cautat in zona unde locuieste el (Voineasa) este hribul. Pentru hrib avem trei categorii de calitate: categoria I, de cea mai buna calitate cand ciuperca este alba, categoria II pentru cele ingalbenite si categoria III restul.
Pretul la categoria I variaza intre 4 lei/kg in lunile in care se gaseste din abundenta si 20 de lei/kg la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, cand aceste ciuperci sunt mai rare. La categoria a II-a, pretul variaza si el intre 1 si 4 lei/kg. Cantitatile de hrib colectate variaza intre 500 kg si 2 tone/zi, iar comisionul celui care colecteaza este de pana la 0.5 lei/kg la categoria I. In medie se castiga cam 100-200 de lei pe zi, asta in conditiile in care in Voineasa mai sunt inca sase centre de colectare a ciupercilor.
STOP!
Incepeti o afacere foarte profitabila cu amortizare rapida – cultivarea ciupercilor! Venitul dvs. va depasi cifra de 40.000 de euro anual. Aflati cum sa aveti o cultura profesionista, la standarde europene, cum sa obtineti fonduri nerambursabile si subventii. In plus, profitati de oferta noastra promotionala pentru cultivarea ciupercilor Champignon!
Cumpararea ciupercilor de la localnici se face cu banii firmei exportatoare, nefiind astfel nevoie de nici un efort financiar. La sfarsitul fiecarei zile, firma cumparatoare trimite masina frigorifica si ridica marfa si tot la sfarsitul zilei se primeste comisionul cuvenit pentru cantitatea livrata.
Afacerea ar fi si mai profitabila in cazul in care hribul de categoria II se usuca si se vinde uscat (ciupercile din categoria I se consuma, de regula, proaspete). Intr-un kilogram de hrib uscat intra aproximativ 6-7 kg de ciuperci proaspete. Daca cele 6-7 kg de ciuperci proaspete costa la colectare aproximativ 21 de lei (3 lei/kg), 1 kg de ciuperci uscate se cumpara cu aproximativ 80 de lei, castigul fiind astfel de aproape 4 ori mai mare. Deoarece in zona nu exista un cuptor profesional care sa usuce ciupercile, localnicii le usuca la soare, pe timpul verii.
Fructele de padure, precum fragii, afinele, zmeura, murele se colecteaza la preturi cuprinse intre 2 si 4 lei/kg, cantitatile colectate fiind insa mult mai mici, intre 300 si 1.000 kg/zi pentru fiecare sortiment. Ca medie, se colecteaza cam 400 kg de fructe de padure pe zi (toate sortimentele), iar comisionul colectorului este de 0.1-1.15 de lei/kg (un castig de 40-60 de lei/zi).
Intr-adevar, intervin o multime de factori (vreme, concurenta, piata), dar din cate cunosc si din cate am vazut este o afacere foarte profitabila, iar cei care se ocupa cu acest lucru au numai de castigat."

Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit