Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Devino antreprenor!

de Alina Cotae 28 Dec. 2010 11445
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai saturat sa lucrezi cu un sef enervant? Sau vrei pur si simplu sa demisionezi de unde lucrezi acum? Vrei sa ai propriul tau profit?

 Acum este cel mai bine sa te gandesti la aceste variante si sa iei o decizie. In momentul in care te-ai hotarat sa devii antreprenor, este bine sa urmezi sfaturile elaborate mai jos.

Alege un tip de afacere la care te pricepi. Fixeaza-ti interesele si domeniul in care esti expert. Daca lucrezi zilnic, este bine sa ai motivatia placerii a ceea ce faci. De asemenea, este important sa stabilesti nevoile si cererile pietei tinta, pentru a-ti da seama ce goluri trebuie sa umpli.

Estimeaza costurile de pornire cat mai realist cu putinta. Examineaza amanuntit costurile produselor de la mai multi furnizori. De asemenea, nu uita de chiria si renovarile necesare spatiului de lucru. Mai este important sa tii cont de costurile de intretinere, apa si curent, dar si de salariile viitorilor angajati. O calculatie la sange te va ajuta sa iti previzionezi mult mai bine succesul financiar al afacerii tale.

Alege o locatie buna pentru intreprinderea ta. Trebuie neaparat sa se afle in apropierea categoriei de clienti vizata. Daca vrei sa intri pe piata alimentara, trebuie sa arati o atentie deosebita dezinfectarii si curateniei spatiului. Daca te gandesti la lumea modei, ia in calcul prestanta domeniului. Acestea sunt doar doua exemple a ceea ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti lansezi o firma, toate detaliile depinzand de natura afacerii.

Gandeste-te la un nume pentru produsele si serviciile tale care sa fie usor de memorat. Este indicat sa se asocieze cu o calitate excelenta si cu amintiri frumoase. Astfel, lumea isi va aminti de produsele si serviciile tale cu placere.

Trebuie sa obtii licente si permise pentru afacerea ta. Dupa ce te-ai decis asupra detaliilor antreprenoriale, este timpul sa indeplinesti toate demersurile legale. Acest proces este diferit in functie de orasul in care vrei sa demarezi afacerea si de domeniul in care vrei sa activezi. Cel mai bine este sa te informezi la birourile locale aferente.

Incepe-ti activitatea. Largeste orizonturile retelelor tale si foloseste-te de acestea pentru a lansa vestea lansarii tale in afaceri. Poti chiar sa iti faci si un site pentru intreprinderea ta. Imparte fluturase in zona de desfacere, pentru a-i instiinta pe oameni ca exista un nou magazin in zona. Invita-ti prietenii, familia si colegii sa vada despre ce este vorba. Publicitatea prin viu grai da cele mai multe rezultate pozitive.

Acum, ca ai o idee despre ceea ce trebuie sa faci, gandeste-te la toate aceste detalii si demareaza-ti propria afacere!



Tags: antreprenorafaceresfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Patron vs. antreprenor - eterna nediscutata dilema

de Florin Amariei
29 Apr 2019
De cate ori n-ai auzit pana acum un amic sau o persoana cunoscuta sau, cine stie, poate chiar pe tine insuti ca "as vrea sa fiu patron" sau "as vrea...

Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea!

de Alina Constantinescu
07 Nov 2016
Cafeaua este o bautura consumata in intreaga lume, nu ne lipseste de la micul dejun, ne revigoreaza si sustine pierderea in greutate. Secretele unei...

Mica afacere la domiciliu - imprimarea de obiecte

de Luciana Ciobotaru
06 Nov 2014
Inainte de a deveni producator de produse personalizate trebuie sa va ganditi foarte bine cat doriti sau cat puteti sa investiti, cu ce anume puteti...

Arta transformata in afacere profitabila

de Anca Georgescu
25 Sep 2014
Matis Petru, un roman cu cetatenie americana, si-a deschis, cu mai multi ani in urma, o afacere in Sibiu. Obiectul de activitate al firmei este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]