Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei 30 Iun. 2020 7750
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai jos veti regasi cate aspecte esentiale privind afacerea Chillya. Daca si tu ai o idee de afacere interesanta sau vrei sa ne spui povestea ta, contacteaza-ne pe Facebook!

Din cand in cand, ne place sa descoperim romani ambitiosi cu idei frumoase. Iata, asadar, o scurta prezentare a unei idei de afaceri venita de la un cititor: Chillya. 

Spune-te si povestea ta, daca vrei sa apari si tu aici! Da-ne un mesaj pe Facebook.

Ideideafaceri.ro: Cand v-ati hotarat sa intrati in afaceri?
Cititor: Experienta ca antreprenor pe dezvoltare de produs, a inceput anul trecut (2017). Este foarte diferit de a ceea ce livrez ca architect, inca din ultimii ani de facultate (2000). Am inceput cu elan in ianuarie, foarte atasat de obiectul in sine dar si de ideea foarte indrazneata de turism pe care o contureaza. Am gasit destul de repede potentiali parteneri si mai ales furnizori atrasi de ineditul proiectului.
 
Cu ajutorul unor prieteni designeri am desenat logo-ul, am creat pagina si am inceput sa desenam proiectul tehnic pentru executie, consultandu-ne cu un foarte mare numar de colegi si prieteni, fie arhitecti, fie ingineri, fie designeri. Rememorand acum aceasta etapa imi dau seama cat de dificil mi-a fost sa gestionez atat de multe informatii, sa decid asupra unor detalii si directii tehnico-financiare! Riscul cel mai mare fiind acela de a nu realiza niciodata obiectul, de a ramane la stadiu de proiect de sertar, macheta de studiu, m-am hotarat sa nu ma abat de la termenul de 5 mai ca data in care voi dormi in acest obiect, impreuna cu cei 3 membri ai familiei mele.
 
Ideideafaceri.ro: De unde v-a venit aceasta idee sau ce v-a inspirat?
Cititor: Ceea ce m-a determinat sa demarez acest proiect a fost nevoia. Nevoia de a evada din orasul aglomerat, de a evita destinatiile mult prea turistice din proximitatea capitalei (2, maxim 3 ore cu masina), de a imersa in natura si autentic fara a primi la pachet si frustrarile unui drum cu soferi excedati, a unor vecinatati de vacanta dificil de gestionat. 
 
Ce m-a inspirat au fost casutele de la marginea oraselor belgiene, olandeze, germane, acele mini-casute inundate de vegetatie, simple si ingenioase.
 
Ideideafaceri.ro: Ce semnifica numele Chillya?
Cititor: „Chillya” este un concept contemporan de reconectare a omului cu natura, cu sine si cu autenticul. In intelesul etimologic, chilia reprezinta acel spatiu dedicat monahului, acel adapost singuratic, sapat sau construit simplu, izolat si esentializat pentru a nu distrage atentia de la lucrurile cu adevarat importante. 
 
Varianta moderna este o combinatie potrivita dintre expresia britanica „chill out” care inseamna relaxare, si pronumele american urban „ya”, care inseamna „tu”. Chillya este un indemn la relaxare si la focus pe lucrurile pe care iti face placere sa le faci.

chillya ideideafaceri
 
Ideideafaceri.ro: La ce servesc casutele (chiliile)?
Cititor: Chiliile sunt destinatii memorabile pentru vacante cu familia si prietenii, networking de business, tabere de creatie artistica sau tehnico-stiintifica. Cu o investitie destul de mica, o pensiune dintr-un sat de la poalele unui munte isi poate dubla capacitatea de cazare pe perioada de varf de sezon. La fel, o livada, un plantatie de lavanda sau o podgorie isi poate crea vad touristic apeland la aceste chilii pe care le pot utiliza indragostitii de excursii cu bicicletele.
 
Un alt public tinta sunt IT-istii, care pot lucre aproape din orice colt al planetei daca au acces la net. O comunitate de astfel de ‘sfinti urbani’ poate foarte bine sa repopuleze 
 
Poate cea mai buna utilizare a chiliilor, in special datorita scarii/proportiilor reduse a acestora este in educatia copiilor. Am constatat cu ocazia conferintelor si a prezentarilor la care a participat Chillya, un apetit neasteptat al copiilor de a socializa si de a locui acest obiect. 
 
Am evitat sa ‘botez’ casute aceste chilii, deoarece desi sunt foarte incapatoare si seamana cu casutele din povesti sunt insa foarte foarte mici, avand suprafata utila sub 5 mp. Mai mult decat atat, ne-avand fundatie nici nu se pot cnsidera constructii. Din partea autoritatilor este nevoie de cel mult o Autorizatie de Amplasare, deoarece un ansamblu de chilii poate avea totala autonomie, adica nu ar necesita bransarea la utilitati.
 
Ideideafaceri.ro: Cine le realizeaza? Din ce materiale?
Cititor: Studioul MATIUS este cel care realizeaza si comercializeaza chiliile, apeland la diferiti furnizori si specialisti. Am reusit sa prototipam o chilie realizata din lemn, respectiv una din aluminiu. Evident ca sunt si alte solutii tehnice sid e finisaj, unele mai costisitoare altele mai ieftine, insa pentru noi a contat foarte mult aspectul, masa redusa a obiectului, modularitatea, dechiderile ample catre cadrul natural in care sunt chiliile integrate.
 
Ne dorim foarte mult realizarea unor chilii din materiale inteligente, iar daca vom gasi un beneficiar care ar aprecia arhitectura traditionala romaneasca, am putea dezvolta o serie de chilii din materiale naturale : inchideri cu impletituri diverse,termoizolatie din lana de oaie, structura din lemn, acoperis din stuf.
 
O mare parte din sfaturile pe care le-am primit au fost legate de tehnologizarea obiectul, adica de inserarea unor gadget-uri care sa o faca multifunctionala. Evident ca pentru aceasta va fi nevoie de bugete serioase. 
 
Ideideafaceri.ro: Cat costa?
Cititor: Pretul unui prototip realizat din lemn este de 12.000 de euro, insa in faza de productie de serie, preturile se pot optimiza cu cel putin 30 %, fara a face compromisuri majore. Prototipul chiliei usoare, din structura de aluminiu, are costul de 5400 de euro. 
 
Ne dorim sa realizam experimental un prototip de chilie din materiale reciclate, pentru persoane defavorizate. In acest sens, un parteneriat pe programe CSR ar fi cea mai evidenta solutie. Estimam costul acestora intre 1400 si 1700 de euro.
 
Ideideafaceri.ro: Ce planuri de extindere aveti pentru viitor?
Cititor: Solutia de extindere este de a realiza comunitati de astfel de chilii. Avem deja rezervate un numar de 4 dintr-un ansamblu de 12 unitati. Avem si primele crame interesate a dezvolta un parteneriat, prima dintre cele care au spus da fiind in Dobrogea (Crama Histria). 
 
Ideideafaceri.ro: Care e tinta pe care vreti s-o atingeti finalmente in Romania?
Cititor: Suntem mult mai prudenti in asteptari, dar la fel de optimisti in sperante: visam ca pana la sfarsitul anului 2020 sa fi produs deja 200 de unitati. Am deschis dialoguri cu foarte multe publicatii si canale de media, simtim ca trendul share-economy cat si eco este in foarte mare voga, la fel ca si orientarea consumatorilor catre un stil de viata apropiat de natura.

chillya ideideafaceri
 
Ideideafaceri.ro: Cum va pot contacta cei interesati?
Cititor: Cel mai rapid este sa ne scrie pe pagina de facebook https://www.facebook.com/chillya.ro/ sau pe adresa de e-mail a MATIUS Studio birou@matius.ro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: chillyaidei de afaceri romanestiidei de afaceri de la cititorichilii pentur sfinti urbani

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]