Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idei de afaceri: Restaurant dietetic
Costel Radulescu, Slatina:
Cultura castravetelui anti-diabet
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
"In Romania exista foarte multi oameni supraponderali, oameni care au tendinta de a se ingrasa si care se chinuiesc sa se mentina la o anumita greutate, precum si oameni care sunt bolnavi de boli cronice si au nevoie de un regim special.
Oamenii acestia ne sunt prieteni sau rude sau avem cu ei relatii de afaceri. De cate ori mergem impreuna in restaurante, noi alegem un meniu obisnuit, iar cei mai multi dintre ei se multumesc sa comande o salata de cruditati pe care o mananca fara paine. Practic, in afara de mancarea pe care si-o prepara acasa, mancare dietetica in restaurante pentru doritori nu prea exista. Cererea ar fi, deci, destul de mare, iar potentialii clienti - destui.
Amenajarea unui astfel de spatiu nu poate fi cu mult diferita fata de amenajarea unui restaurant obisnuit. Este important ca localul sa fie amplasat intr-o zona in care se poate ajunge usor din toate directiile.
Ceea ce-l diferentiaza de toate celelalte restaurante este meniul. Nu pot avea pretentia ca ma pricep la meniuri; am rasfoit cateva carti cu retete naturiste, sa le numesc asa, dar cel care stie cel mai bine cate calorii contine fiecare aliment, care cu care merge si care cu care este incompatibil este medicul nutritionist. Fara aceasta colaborare nici nu trebuie demarata activitatea. Acesta trebuie sa alcatuiasca meniurile care se recomanda atat persoanelor care au probleme cu colesterolul, cat si celor care doar vor sa slabeasca.
In cadrul aceluiasi restaurant ar putea fi puse in vanzare si produse (alimente) care intra in alcatuirea unor retete sau sunt pur si simplu recomandate. Unele dintre ele (brocoli, ghimbir, avocado, linte, tofu) nici nu prea se gasesc pe piata.
Banii necesari pentru amenajare pot ajunge la 10.000-15.000 lei (zugravit, gresie, faianta, instalatii baie, mobilier, amenajare gaze, cuptor). Plata chiriei, apei, curentului, achizitionarea alimentelor ar ajunge si ea la 4.000-5.000 lei lunar. La 30-35 clienti/zi incasarile pot fi de 6.000-7.000 lei/luna, deci un profit de 1.500-2.000 lei/luna."
STOP!
Porniti ACUM eco-afacerea momentului! O afacere profitabila, europeana si... morala! De ce este "morala"? Pentru ca produsele sunt benefice pentru sanatatea cumparatorilor si de sanatate au nevoie si sunt preocupati direct absolut toti oamenii - clientii dumneavoastra. Detalii despre
afacere!
Articole conexe
Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman
de Florin Amariei3 afaceri foarte profitabile in aceiasi bransa - farmacie, pet-shop si cabinet veterinar
de Andrei PanaitIngeniozitatea unui om de afaceri
de Idei de afaceriOportunitatea unei afaceri profitabile cu boabe de cafea
de Andrioae RuxandraAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit