Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valorificarea imobilelor executate silit de banci

de Ideideafaceri.ro 24 Mai. 2007 5667
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Idei de afaceri: Valorificarea imobilelor executate silit de banci

Costel Radulescu, Slatina:

"Ideea mi-a venit in urma unei discutii intamplatoare purtate cu un vecin de compartiment intr-un tren. La un moment dat, acesta spunea ca are o cunostinta care detine o agentie imobiliara si castiga bine.

Mi-am exprimat nedumerirea si omul s-a grabit sa ma lamureasca: cel mai mare castig nu-i iese din comisioanele la tranzactiile propriu-zise, ci atunci cand mai prinde de veste ca se vinde un imobil la cate o banca - il cumpara la un pret mai mic, il aranjeaza un pic si apoi il vinde la pretul pietei. Acolo este castigul.

Dupa discutia asta, am mers in agentiile imobiliare din oras, ca sa vad daca exista oferte care privesc imobilele scoase la vanzare de banci. Nu era nimic pentru publicul larg. Fie patronii n-aveau pile la banca, fie pastrau ponturile pentru ei.

Dupa mai multe drumuri pe la banci, am ajuns insa la concluzia ca nici nu este nevoie de o pila la banca. Toate bancile care acorda imprumuturi mari cer garantii imobiliare. De foarte multe ori se intampla ca solicitantii sa nu-si poata plati imprumutul, iar banca este nevoita sa-si recupereze creanta prin forte proprii - in consecinta, scoate la vanzare imobilul.

Procedura vanzarii prin executori bancari este simpla, se poate face in mai multe etape si se realizeaza fara sa fie nevoie de notar public. Se inlatura astfel automat obligativitatea de a plati taxele si onorariile notariale, pretul de vanzare poate fi deci mai mic decat pretul pietei si, in plus, aici nu se intampla ca bunul sa fie vandut mai multor cumparatori.

In orice institutie bancara exista executori bancari care au evidenta imobilelor ce trebuie vandute si care se ocupa practic de derularea procedurii. Acestia au tot interesul sa fie cooperanti, pentru ca banca are interesul sa vanda. In cazul vanzarii la licitatie, pretul imobilului se stabileste de un evaluator autorizat, executorul bancar intocmeste apoi publicatia de vanzare ce cuprinde date despre imobil.

In prima etapa a procedurii de vanzare, licitatia incepe in anumite situatii chiar de la pretul de vanzare. Daca nu se vinde, la urmatoarea etapa se scade pretul la 75% din pretul de evaluare, iar in cea de-a treia etapa imobilul se vinde la cel mai mare pret oferit, chiar daca la licitatie se prezinta o singura persoana. Actul de adjudecare este act de proprietate si urmeaza sa fie inscris in cartea funciara.

Pentru ca un potential client sa se informeze despre acest gen de oferta trebuie sa consulte ziarele periodic, sa mearga la o banca sau alta. O baza de date actualizata poate rezolva aceasta problema. Ea ar trebui sa contina datele despre imobil care se regasesc in publicatia de vanzare: adresa imobilului si descrierea lui sumara, locul de desfasurare a licitatiei, data de desfasurare a licitatiei, pretul de evaluare, pretul de pornire, etapa in care se gaseste licitatia. (...)

Afacerea se poate desfasura fie in cadrul unei agentii imobiliare care functioneaza deja, fie in cadrul unei agentii strict specializate. (...)"

 



Tags: idei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai...

Ce idei de afaceri la domiciliu imi recomandati?

de Alina Constantinescu
30 Oct 2012
"Buna ziua, am un spatiu liber de 60 mp (deocamdata amenajat pentru inchiriere, dotat cu toate utilitatile) la etajul 1 al casei proprietate...

Idei de afaceri in 2012 si 2013: Mic atelier pentru imprimat tricouri!

de Adela Simonescu
29 Aug 2012
Tricourile imprimate cu anumite mesaje sunt adorate de oricine. Poate ca vrem un anumit citat celebru, o imagine cu rasaritul sau o imagine cu trupa...

Idei de afaceri: Restaurant dietetic

19 Iun 2007
Costel Radulescu, Slatina: "In Romania exista foarte multi oameni supraponderali, oameni care au tendinta de a se ingrasa si care se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]