Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A avut o idee nemaipomenita: Clientii mei vor vinde in locul meu!

de Violeta Carutasu 10 Oct. 2014 14548
4.3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Clientul nostru, reclama noastra". Desigur, nu asa suna proverbul clasic. Dar cam asta ar vrea sa fie concluzia urmatorului caz, deoarece clientii multumiti raspandesc imediat faima unui produs.

 
 
Barry Farber este presedintele companiei Farber Training System din New Jersey si autorul unor variate programe de pregatire in domeniu, pe casete audio si video. In 1984, lucra ca vanzator la firma de fotocopiatoare Monroe. Era foarte apreciat de sefii sai si simtea ca ar fi putut face si mai mult inca.

Dificultatea era ca multi nu auzisera de Monroe si nici nu se punea problema sa concureze compania Xerox! El a ajuns la concluzia ca, neputand face diferenta intre produsele celor doua firme, trebuia gasit sistemul de a demonstra cumparatorului avantajele produsului Monroe.

A avut o idee nemaipomenita: Clientii mei vor vinde in locul meu!. Asadar, l-a rugat pe unul dintre cei mai importanti clienti sa-i explice care era cel mai mare avantaj care il atrasese spre firma lui Barry. Si l-a mai rugat sa-i permita sa inregistreze raspunsul pe o caseta.
 
Multumita unei colaborari de acest gen cu cei mai importanti cumparatori, Farber a realizat o serie de casete extraordinare, deoarece erau absolut autentice: fara reclame pompoase, sforaitoare, fara actorasi care sa mimeze fericirea de a avea produse Monroe, fara refrene muzicale obsedante, doar persoane cunoscute de toti ceilalti ca priceputi oameni de afaceri, exprimandu-si satisfactia pentru achizitiile facute.

Si totul era inregistrat fara nici o regizare, intr o zi oarecare de lucru, simtindu-se in jur rumoarea specifica a diverselor utilaje, aparate si telefoane. Barry a cerut chiar si scrisori cu pareri asupra serviciilor oferite de firma Monroe. Astfel a cucerit fara efort o piata care parea de neatins.

De cate ori un potential client cerea o lamurire, Barry ii punea sa asculte o caseta despre o situatie asemanatoare si solutionarea ei. Nu a dispretuit niciodata concurenta si nu a incercat “s-o sape”. Stia ca ar fi facut o impresie proasta. Dar si-a pus atit de bine in valoare produsele proprii, incat a demonstrat ca poate fi competititv in orice imprejurare. A invatat ca a vinde inseamna mai ales a fi creativ.

 


Tags: afacereclientclientifarbervinde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Revolut: Hackerii au accesat datele clientilor

de Bianca Tila
21 Sep 2022
Revolut a anuntat ca a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii au avut acces la datele cateorva zeci de mii de clienti, relateza News.ro....

Fondatorul companiei Patagonia a donat intreaga afacere. Businessul este evaluat la 3 miliarde de dolari

de Bianca Tila
16 Sep 2022
Fondatorul companiei Patagonia, Yvon Chouinard, sotia sa si cei doi copii ai lor au decis sa-si cedeze drepturile de proprietate asupra...

Remus Cernea porneste o afacere green-vegana prin Start-Up Nation

de Florin Amariei
20 Aug 2019
Cunoscut activist si fost parlamentar, Remus Cernea porneste o afacere green-vegana prin programul de finantare Start-Up Nation. Acesta sustine ca...

Afacere cu aranjamente florale: Casa de Flori

de Alina Constantinescu
18 Nov 2016
Pasionata de cultura japoneza si cu sprijinul soltul ei, Diana Marinas si-a transformat pasiunea in afacere de succes. Investitia initiala a fost de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]