Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A plecat in SUA cu doar 26 de dolari iar acum are o afacere profitabila
Cristian Gheorghe a plecat in Statele Unite ale Americii la in anul 1990, fara sa cunoasca limba engleza si cu doar 26 de dolari in buzunar. A locuit la moteluri si a lucrat ca sofer pe limuzina pentru a se intretine. Acum este la a patra afacere, pe celelalte trei le-a vandut. A treia afacere, OutlookSoft, a vandut-o in 2007 pentru suma de 500 de milioane de dolari.
Traiectoria vietii sale - din Romania comunista in capitalista America - este cu adevarat remarcabila. In Romania, vindea discuri de muzica. Din economiile sale a cumparat un calculator Commodore 64, care a costat cat salariul pe un an."Oamenii m-au intrebat - esti nebun?" - imi aminteste Cristian.
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Inainte sa plece in SUA, a terminat masterul in inginerie mecanica si stiinta calculatoarelor, a urmat cateva cursuri de formare profesionala si a invatat singuri limbajul HTML pentru jocuri pe calculator.
Dupa ce a ajuns in SUA, s-a angajat ca sofer pe limuzina. Asa l-a cunoscut pe Andrew Saxe, care l-a ajuta in cariera. La acea vreme Saxe conducea o companie software, a inceput sa lucreze pentru el si impreuna au dezvoltat firma.
Mai tarziu, a fost vanduta catre firma Experian, Cristian Gheorghe aflandu-se la conducerea companiei.
Dupa cativa ani Cristian a pus pe picioare o alta companie numita TIAN, care a fuzionat cu firma OutlookSoft. In cele din urma, OutlookSoft a fost cumparata de firma SAP. Tot in acea perioada Oracle a cumparat Hyperion, iar IBM, Cognos.
In urma cu cativa ani a avut sansa de a lansa o noua afacere - Tidemark. Firma se ocupa cu analiza datelor financiare, toate informatiile fiind stocate in cloud. Asadar, oamenii de afaceri puteau folosi softul fara ajutorul specialistilor IT.
Antreprenorul trebuia sa introduca in sistem 3 intrebari, iar raspunsul il primea sub forma de diagrame si grafice. Iata exemple de intrebari:
- "De ce nu se vinde produsul?"
- "Ce se intampla daca atribuim mai mult de 3 persoane la acest proiect?"
- "Care vor fi vanzarile companiei in urmatorul trimestru?"
In primele 18 luni de la lansarea pe piata, compania a avut venituri de aproximativ 45 de milioane de dolari.
Sursa: Business Insider
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit