Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenori celebri - Michael Dell, fondatorul companiei DELL Computer Corporation

de Ilinca Dobrescu 29 Iul. 2011 7156
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Michael Saul Dell s-a nascut pe data de 23 februarie, 1965 in Houston,Texas. Dell este unul dintre cei mai tineri antreprenori le lista publicatiei Fortune a oamenilor celor mai bogati din lume. Dell si-a demarat afacerea si si-a fondat compania in camera sa de camin, in timpul cursurilor la Universitatea Texas din Austin. La varsta de 19 ani, Dell se bucura de un succes atat de mare incat s-a decis sa renunte la scoala si sa se dedice afacerii full-time.

Noua locatie de desfasurare a afacerii sale a fost tot in Austin si afacerea se rezuma la cativa angajati care se ocupau de comenzile pentru calculatoare si componente si „3 angajati cu surubelnite” gata sa se apuce de treaba.  

Compania a avut un urias mare datorita faptului ca se instituise un sistem anume care scotea din calcul intermediarii si se avea in vedere doar ideea de personalizare si customizare a calculatoarelor pe dorintele si nevoile clientilor sai. Datorita acestei idei,
Dell a redus multe costuri pentru conducerea companiei sale si aceasta a reusit sa incaseze profituri de mai mult de $23.6 miliarde de la $6 milioane in doar 15 ani.

O alta idee formidabila a fost aceea da a produce doar pe comanda. In inventar nu se tineau componente sau calculatoare gata terminate.

Compania Dell este cea mai buna si puternica afacere in retail-ul calculatoarelor. Zilnic, in mediul online exista vanzari in valoare de $50 milioane.

Michael Dell a ajuns sa fie clasat pe locul 44 in topul celor mai bogati oameni din lume in 2011.
Dell a publicat o carte in 1999, numita „Direct de la Dell:Strategii care au revolutionat o industrie”. Cartea spune povestea dezvoltarii afacerii sale si reda filosofia care l-a condus in mediul afacerilor.

Dell a mai fost numit antreprenorul anului la varsta de 24 de ani de catre publicatia Inc., cel mai bun CEO in afacerile americane de catre publicatia Worth, CEO-ul anului de catre publicatiile Financial World, Industry Week si Chief Executive.
Michael Dell locuieste in Austin, Texas alaturi de sotia sa, Susan si cei patru copii.





Tags: michael delldell computer corporationcalculatoare dell

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]