Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorul suedez care a cumparat 1600 de km patrati de padure amazoniana doar pentru a o proteja

de Florin Amariei 23 Aug. 2019 5352
4.43 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimele zile, populatia intregii lumi a fost ingrozita de incendiile din padurea amazoniana si am vazut cu ochii nostri tragedia care se produce din cauza neglijentei umane. Ne propunem, insa, sa va prezentam un model de urmat: antreprenorul suedez care a cumparat padure in Brazilia doar pentru a o proteja.

Johan Eliasch va fi, cel mai probabil, un nume de care vom auzi din ce in ce mai mult in curand. Omul de afaceri din Suedia a cumparat peste 1600 de km patrati de padure amazoniana doar pentru a o prezerva.
 
Suprafata padurilor tropicale scade in fiecare zi pentru a face loc diferitelor culturi, mai ales soia, si pentru a creste animale. In momentul de fata, pasunile ocupa 80% din suprafata defrisata sau incendiata din padurea amazoniana. 
 
In 2005, omul de afaceri suedes Johan Eliasch a hotarat achizitionarea a 1600 de km patrati de padure tropicala. Terenul se afla chiar in mijlocul "plamanilor Pamantului", langa raul Madeira. Desi a pornit cu un target modest de 18 km patrati, a gasit sprijinul necesar pentru a detine impreuna cu fondul Rainforest si organizatia Cool Earth cei peste 1600 de km patrati de padure amazoniana. Suma achitata a fost de 14 milioane de dolari.
 
Johan Eliasch a fost si consilier pe probleme de mediu al lui Gordon Brown, fost premier britanic. 
 
Cu toate astea, autoritatile braziliene l-au amendat pe antreprenorul suedez in 2008 pentru ca ar fi taiat mai multi arbori fara autorizatie. Acesta a trebuit sa achite aprox. 100.000.000 de dolari, dar a contestat contraventia. Conform Telegraph, autoritatile braziliene cautau noi metode de a-si argumenta conservarea padurii amazoniene, desi inca de acum 11 ani defrisarea era evidenta si vizibila.
 
Johan Eliasch este, pana la alte informatii, un model de urmat ca antreprenor. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: johan eliaschantreprenor suedezpadurebraziliaamazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]