Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year 2017

de Ideideafaceri.ro 13 Iun. 2017 9158
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Murad Al-Katib, Presedinte si CEO al AGT Food and Ingredients Inc. a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year 2017, in cadrul ceremoniei care avut loc sambata la Monaco. 59 de finalisti au participat anul acesta la competitie, Romania fiind reprezentata de Cristian Covaciu, Directorul General al IPEC, companie producatoare de obiecte de menaj si de portelan superior, din Alba Iulia.

Murad a fondat AGT Food and Ingredients in 2003, in Canada. Compania reprezinta acum cel mai mare lant de aprovizionare global pentru linte, naut si mazare. A devenit publica in urma cu 10 ani, are o cifra de afaceri de 1.49 miliarde USD si mai mult de 2000 de angajati, pe cinci continente. In ultimii cinci ani, veniturile companiei au crescut in medie cu 100 milioane USD pe an. AGT Food and Ingredients exporta aproximativ 23% din productia mondiala de linte, in mai mult de 120 de tari.

„Sunt profund emotionat si onorat de acest premiu. Scopul AGT este sa construiasca o afacere sustenabila de succes. Datorita faptului ca am riscat si am regandit maniera de abordare a acestei industrii, am crescut o afacere care a transformat agricultura canadiana,” a declarat antreprenorul.

Viziunea lui Murad este cea a unei lumi in care proteinele sustenabile, dar la un pret rezonabil, pot fi accesibile tuturor. Si-a inceput afacerea in urma cu 14 ani, in preria canadiana, prin crearea unei conexiuni directe intre producatorii agricoli si piata globala. Astazi, Canada este cel mai mare producator de linte, iar Murad conduce cea mai mare companie din acest sector. AGT s-a extins mizand pe o strategie de business care combina cultura organizata cu achizitiile strategice. In sapte ani, a realizat 17 achizitii pe cinci continente, multe dintre ele in piete emergente. Murad crede in „antreprenoriatul plin de compansiune” si este preocupat de securitatea alimentara si de ajutorul alimentar pentru refugiati.

Ca si Murad, Cristian Covaciu crede intr-o lume care va fi mai sigura si mai sanatoasa, gratie robotilor care vor prelua munca grea, de rutina, a angajatilor. Fabrica sa din Alba Iulia realizeaza 1% din productia mondiala de farfurii, cu ajutorul a 250 de roboti. Visul sau este ca, in cativa ani, procesul de productie sa fie robotizat integral. „Pentru mine, participarea in finala World Entrepreneur Of The Year a fost incununarea a 27 de ani de antreprenoriat si oportunitatea de a interactiona cu antreprenori din 49 de tari, din diverse industrii, cu povesti de viata extraordinare,” a declarat Cristian Covaciu, Director General IPEC la Monte Carlo.

Romania a participat in acest an pentru a treia oara in finala mondiala a competitiei.

„Tara noastra a devenit deja o prezenta constanta la World Entrepreneur Of The Year. Prin acest program ne dorim sa recunoastem reusita antreprenorilor romani si sa ii inspiram pe cei tineri sa fie curajosi, sa aiba incredere ca pot construi afaceri sustenabile si de succes,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.


Tags: world entrepreneur of the yearantreprenorul lumiiantreprenor de succesmurad al-katib

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]