Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile continua investitiile in dezvoltarea durabila. Altex amplaseaza panouri fotovoltaice

de Bianca Tila 20 Sep. 2022 813
Companiile continua investitiile in dezvoltarea durabila. Altex amplaseaza panouri fotovoltaice
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Altex se numara printre companiile care accentueaza strategia de dezvoltare si implementare a energiei regenerabile. In acest sens, si-a propus sa devina un adevarat lider si in implementarea politicilor de protectia mediului, in retailul romanesc.

Altex are in plan sa transforme centrele de servicii si cele logistice in adevarate cladiri verzi, potrivit unui comunicat remis Bursa. Compania a pus in functiune, din 2021 pana in  prezent, peste 8.000 de panouri fotovoltaice, peste 600 dintre acestea fiind amplasate pe unul din magazinele din Timisoara, cel mai recent proiect demarat in colaborare cu Axionet.
 
"Suntem dedicati protectiei mediuliu si ne-am propus sa contribuim prin toate mijloacele la protectia resurselor naturale. 
 
Pe langa campaniile de colectare a echipamentelor electrocasnice vechi, ne axam si pe implementarea de echipamente de productie a energiei din surse regenerabile precum si implementarea de statii de incarcare masini electrice si hibride plugin, iar impreuna cu Axionet am reusit punerea in functiune a peste 8000 de panouri fotovoltaice, care au fost amplasate pe cladirile Altex precum si dotarea magazinelor Altex cu statii de incarcare. 
 
Nu ne oprim aici si ne dorim ca toate cladirile ce apartin grupului Altex sa fie verzi, conform standardului international BREEAM", a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex Romania.
 
In strategia de dezvoltare si implementare a energiei regenerabile a companiei se numara punerea in functiune a peste 8.000 de panouri fotovoltaice in unitatile proprietate din Satu Mare, Arad, Chiajna, Husi, Campina, Resita, centrul logistic Dragomiresti, Deva, Lugoj, Medias, Bistrita, Timisoara Greenfield. De asemenea, se adauga la acest plan si amplasarea de statii de incarcare electrica din Chiajna, Arad, Deva, Satu Mare, Bucuresti (Titan Iris) si Campina. 
 
In ceea ce priveste Axionet, Altex colaboreaza intens pentru toate proiectele de dezvoltare si implementare a echipamentelor de productie a energiei regenerabile.
 
"Salutam exemplul de dezvoltare durabila oferit de Altex si incurajam si alte societati sa urmeze exemplu. Aceasta investitie ofera beneficii importante fata de mediu, economii in toate etapele operationale si accesul clientilor cu masini ecologice la statii de incarcare alimentate cu energie verde, produsa local. 
 
Pe fondul evolutiei preturilor energiei din surse clasice si a contextului geopolitic din regiune, observam un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de solutii proprii pentru producerea energiei. Dispunem de toata expertiza, tehnologia si echipele potrivite pentru extinderea activitatii pe acest segment", a declarat Gabriel Ionita, fondator si CEO Axionet IoT.
 
Altex a investit peste 2.300.000 de euro din fonduri proprii in proiecte de energie verde. Compania a optat pentru sisteme fotovoltaice cu o durata de viata de peste 25 de ani, echipamentele folosite in aceste proiecte facand parte din top 5 producatori internationali. 
 
De asemenea, compania si-a propus sa contribuie semnificativ la reducerea amprentei de carbon prin implementarea proiectelor verzi. In acest fel, va contribui la crearea unui mediu mai curat. Prin implicare si devotament sustine generatiile viitoare, potrivit comunicatului. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: altexpanouri fotovoltaicedezvoltare durabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]