Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dedeman sparge pragul de 10 miliarde de lei

de Bianca Tila 30 Mai. 2022 1598
Dedeman sparge pragul de 10 miliarde de lei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dedeman sparge pragul de 10 miliarde de lei in 2021 si isi majoreaza profitul cu 15% la 1,7 miliarde de lei. Compania controlata de fratii Paval se bucura de o cifra de afaceri de 10,03 miliarde de lei la sfarsitul anului 2021.

Dedeman se inscrie ca cea mai puternica afacere antreprenoriala. Acest business controlat de cei doi frati, Adrian si Dragos Paval, marcheaza un prag important, fiind prima oara cand liderul pietei de bricolaj din Romania sparge pragul de doua cifre, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finante.
 
In 2020, Dedeman inregistra o cifra de afaceri de 9,08 miliarde de lei. In 2021 compania si-a majorat afacerile cu 10,5% din cauza scumpirilor accelerate pe piata materialelor de constructii in primavara, iar ulterior din toamna in energie si implicit in economie. Cheltuielile companiei au fost de 8,4 miliarde de lei comparativ cu 9 miliarde de lei in 2020.
 
Profitul net al companiei in anul 2021 a fost de 1,7 miliarde de lei, ceea ce reprezinta un rezultat istoric in crestere cu 15,4% fata de anul precedent, potrivit datelor de la Finante. Compania a inregistrat 11.948 de angajati la final de 2021, fata de 11.374 in anul precedent.
 
In 2021, Dedeman avea la banca circa 669 milioane de lei, in crestere fata cu aproximativ 70 milioane de lei fata de anul precedent.
 
"La banca, Dedeman avea circa 669 milioane de lei la final de 2021, in crestere cu circa 70 mil. lei fata de anul precedent, in timp ce datoriile companiei erau de 1,2 mld. lei, in usoara crestere fata de 2020", scrie ZF. 
 
In prezent, Dedeman este cea mai mare afacere antreprenoriala romaneasca. Compania se inscrie aici datorita cifrei de afaceri si numarului de angajati. De asemenea, Dedeman este un investitor important la Bursa de la Bucuresti.
 
"Dedeman este cea mai mare afacere antreprenoriala romaneasca, atat din punct de vedere al cifrei de afaceri cat si din punct de vedere al numarul de angajati, fiind de asemenea un investitor important la Bursa de la Bucuresti. Prin intermediul holdingului Paval Holding, care are 100% din Dedeman, fratii Adrian si Dragos Paval au detineri semnificative la companii precum Alro Slatina, Vrancart, Electrica, Conpet, Purcari, Simtel", scrie ZF.
 
Dedeman este o companie romaneasca, care se ocupa cu vanzarea de materiale de constructii si produse de amenajare pentru casa si gradina. Acest business a fost infiintat de cei doi frati Dragos si Adrian Paval, in anul 1992. 
 
Concurenta companiei este fomata din retelele de retail multinationale Leroy Merlin, Brico Depot si Hornbach, precum si reteaua romaneasca Mathaus (Arabesque). 
 
In prezent se bucura de peste 12.000 de angajati in 57 de locatii comerciale.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: dedemanfratii pavalbricolaj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]