Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Devii antreprenor sau te nasti cu aceasta inclinare?

de Florin Amariei 02 Oct. 2018 7346
4.23 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondatorul grupului Moorthouse, Lyndon Wood, a vorbit despre alegerile pe care le-a facut si despre cum a reusit sa ajunga la o avere de peste 25 de milioane de dolari.

Lyndon Wood a avut o copilarie dificila si a cautat sa-si paraseasca cat mai rapid domiciliul. A prins un job in domeniul asigurarilor si a incercat sa-si construiasca o cariera, in timp ce se ocupa si de studii. Nu-i ajungea banii, asa ca timp de noua luni a dormit afara. Din cand in cand, isi mai lua cate o seara de cazare la cel mai ieftin motel pentru a se aranja si ingriji. Satul de stilul acesta de viata, Lyndon si-a construit propriul site constructaquote.com si a incercat sa-si urmeze propria cale pe drumul antreprenoriatului. Dupa cateva luni, a renuntat si la scoala. Administrarea afacerii ii lua prea mult timp si, spune el, ca sistemul de educatie din Marea Britanie nu incuraja deloc tinerii.
 
"La scoala imi displacea sa citesc ceea ce scriau asa-zisii experti si eram descurajat sa invat lucrurile care ma interesau", a spui Lyndon Wood.
 

Te nasti antreprenor?

Intrebat daca abilitatile unui antreprenor sunt inascute sau invatate, Lyndon Wood are convingerea ca prima varianta este cea corecta. Educatia antreprenoriala este “depasita” spune Wood, care a lansat si un nou show de televiziune, Fortune Hunters, ce vizeaza antreprenorii britanici.
 
Averea lui este estimata in prezent la 25 de milioane de dolari: “Nu educatia primita la scoala te face sa devii un bun antreprenor”, spune Wood. "Ai nevoie de o vizune buna, de un mentor care sa te indrume corect, de oameni care au trecut prin aceleasi experiente si te pot ajuta cu sfaturi, nu de scenarii teoretice, situatii, cuvinte sau fraze".
 
Cu siguranta nu este singurul care se ghideaza dupa acest principiu. Miliardarul scotian Tom Hunter, intervievat de Hunters Fortune, este un alt antreprenor care este de aceeasi parere: “Educatia antreprenoriala nu mi-am format-o universitate, nici la scoala. Mi-am format-o in magazinul tatalui meu”. Hunter considera ca propriile abilitati, propria determinare si mentorii care l-au inspirat s-au dovedit a-l ajuta sa ajunga marele antreprenor de astazi.
 
Si alti antreprenori cunoscuti au evitat educatia de tip formal. Richard Branson, de exemplu, s-a lasat de scoala la 16 ani si a fost diagnosticat ulterior cu dislexie (tulburare de citire). Lord Sugar este un alt exemplu de afacerist care a parasit scoala timpuriu.
 
De fapt, cei mai multi dintre antreprenori au optat pentru educatia practica, care reprezinta un element cheie pentru o cariera de succes. De exemplu, o analiza publicata anul trecut de Harvard Business Review arata ca doar 29 din topul 100 al antreprenorilor de succes au un MBA.
 
Totusi, antreprenorii care nu au studii superioare sunt mai mult decat incantati ca mai tarziu sa li se recunoasca meritele prin diplome de onoare, ceea ce inseamna ca acesti oameni au un oarecare regret pentru faptul ca au sarit niste pasi esentiali pentru cariera lor, puncteaza Forbes.
 
Wood demonstreaza - la fel ca si ceilalti antreprenori cu un background similiar - ca succesul nu este intotdeauna garantat de studiile pentru calificare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: te nasti antreprenorcum devin antreprenorintrare in afacerilyndon woodpovesti de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 13 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]