Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragos Anastasiu, fondatorul Eurolines: Oamenii de afaceri nu sunt lideri

de Florin Amariei 24 Oct. 2018 7039
4.17 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondatorul si presedintele Eurolines, Dragos Anastasiu, vorbeste despre mediul de afaceri din Romania si raspune unor intrebari transante.

Omul de afaceri roman, Dragos Anastasiu, spune ca poti fi om de afaceri fara sa fii lider, insa se intreaba cat de sustenabil poate fi un astfel de model de business. In opinia sa in Romania e nevoie de mai multi vectori de echipa pe care oamenii sa ii urmeze din convingere, nu fortat. El arata ca, din pacate, in ultimii 25 de ani in tara noastra modelul de afaceri a fost "tipatul si banul", nu leadership-ul adevarat. 
 
Intrebat daca Romania mai poate functiona in stilul acesta vechi de a face afaceri, Anastasiu spune ca "o sa se poata in continuare" si ca "lucrul asta nu e valabil doar pentru Romania, dar nu poate fi o chestiune de viitor".
 
Fondatorul Eurolines spune ca pentru a fi un om de afaceri bun trebuie sa iubesti oamenii si sa intelegi cum sa lucrezi cat mai eficient cu ei pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil.
 
Totodata, explica faptul ca "nimeni nu e de neinlocuit, insa multi oameni au crezut acest lucru si au pierdut", asadar mizeaza pe faptul ca un lider, dar si un angajat va trebui in permanenta sa se adapteze pentru a fi cat mai bun.
 
Anastasiu spune ca un lider trebuie sa se adapteze la situatie, dar sa nu renunte la coloana sa vertebrala. El arata ca in Romania "dam mita pentru ca asta e sistemul", dar trebuie sa avem anumite limite si forme de control. Antreprenorul pune accentul si pe evaluare, intrucat un manager sau om de afaceri trebuie sa stie oricand care este situatia reala a firmei sale si a angajatilor sai.
 
Dragos Anastasiu arata ca inainte de a fi lider trebuie sa fii om. Superiorul trebuie sa recunoasca meritele angajatilor sai si sa-i incurajeze sa faca lucruri bune in continuare. Un lider bun nu-si va asuma niciodata meritele altcuiva, ci va munci cot la cot cu membrii echipei sale.
 
Seful Eurolines spune ca in Romania exista si o lipsa a asumarii individuale pentru situatia in care traim si ca nu am invatat pana in prezent sa fim realisti si pragmatici cu viitorul nostru colectiv. El mizeaza pe educarea viitoarelor generatii pentru a ajuta la dezvoltarea mediului privat din Romania.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: dragos anastasiueurolinesliderbusinessromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

IKEA Romania: Rezultate pozitive in anul fiscal 2022

de Bianca Tila
04 Oct 2022
IKEA Romania a inregistrat in acest an fiscal rezultate pozitive, mai exact o crestere de 2,5% a vanzarilor totale. Comparativ cu anul precedent,...

Fondatorul companiei Patagonia a donat intreaga afacere. Businessul este evaluat la 3 miliarde de dolari

de Bianca Tila
16 Sep 2022
Fondatorul companiei Patagonia, Yvon Chouinard, sotia sa si cei doi copii ai lor au decis sa-si cedeze drepturile de proprietate asupra...

Afacere cu scaune auto pentru copii: povestea unui business de succes

de Alina Constantinescu
11 Nov 2016
Te-Rox Prod din Pascani este cel mai mare producator de scaune auto pentru copii din Europa. In 2007, cu un capital de 10.000 de euro, Doina Cepalis...

Citate motivationale pentru un business de succes!

de Ilinca Dobrescu
18 Feb 2012
"Un scriitor profesionist este un amator care nu a renuntat niciodata." - Richard Bach. "Actiunea poate sa nu ne aduca intotdeauna fericirea, dar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]