Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondatorul companiei Patagonia a donat intreaga afacere. Businessul este evaluat la 3 miliarde de dolari

de Bianca Tila 16 Sep. 2022 823
Fondatorul companiei Patagonia a donat intreaga afacere. Businessul este evaluat la 3 miliarde de dolari
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondatorul companiei Patagonia, Yvon Chouinard, sotia sa si cei doi copii ai lor au decis sa-si cedeze drepturile de proprietate asupra producatorului de imbracaminte pe care l-au infiintat acum 50 de ani. Toate profiturile companiei, proiectelor si organizatiilor au fost dedicate protejarii naturii si biodiversitatii, luptand impotriva crizei climatice, transmite CNBC, conform News.ro.

In prezent, compania valoreaza 3 miliarde de dolari, conform New York Times. Yvon Chouinard a transmis o scrisoare referitoare la decizie in care a scris despre "re-imaginarea capitalismului".
 
"Desi facem tot posibilul pentru a aborda criza de mediu, nu este suficient. Trebuia sa gasim o modalitate de a investi mai multi bani in lupta impotriva crizei, pastrand in acelasi timp intacte valorile companiei. O optiune a fost sa vindem Patagonia si sa donam toti banii. Dar nu puteam fi siguri ca un nou proprietar ne va pastra valorile sau va mentine echipa noastra de oameni din intreaga lume. 
 
O alta cale a fost sa listam compania la bursa. Ce dezastru ar fi fost asta. Chiar si companiile publice cu intentii bune sunt supuse unei presiuni prea mari pentru a crea castiguri pe termen scurt in detrimentul vitalitatii si responsabilitatii pe termen lung. Adevarul sa fie spus, nu existau optiuni bune disponibile. 
 
Deci, ne-am creat optiunea proprie, Actiunile companiei private vor fi acum detinute de un trust axat pe clima si de un grup de organizatii nonprofit, numite Patagonia Purpose Trust si respectiv Holdfast Collective, a spus compania intr-un comunicat, mentionand "ca fiecare dolar care nu este reinvestit in Patagonia va fi distribuit ca dividende pentru a proteja planeta", a scris Yvon Chouinard.
 
In acest sens, trustul va obtine toate actiunile cu drept de vot, care reprezinta 2% din total. Astfel, se vor folosi pentru crearea unei "structuri juridice mai permanente pentru consacrarea scopului si valorilor Patalogoniei". Totodata, trustul va fi supravegheat de membrii familiei si de consilierii apropriati.
 
Toate actiunile fara drept de vot ale Patagoniei sunt detinute de Holdfast Collective si se ridica la 98%. Asteptarile companiei sunt de a genera si dona aproximativ 100 de milioane de dolari anual, in functie de starea de sanatate a afacerii.
 
In prezent, compania vinde imbracaminte pentru exterior noua si second-hand, echipament pentru activitati in aer liber precum camping, pescuit, alpinism, dar si alimente si bauturi produse din surse durabile.
 
Pana la acest moment, Patalogia dona anual un procent din vanzarile sale activistilor, in calitate de companie B-Corp si California Benefit Corporation. De asemenea, intentioneaza sa continue acest lucru.
 
La nivel global, mai putin de 6.000 de companii din intreaga lume sunt certificate ca afaceri B-Corp. Companiile trebuie sa indeplineasca standarde stricte de mediu, sociale si de guvernare stabilite de B Labs pentru a obtine certificarea.
 
In ceea ce priveste conducerea companiei, Ryan Gellert va continua sa fie director general al Patagoniei, iar familia Chouinard va ramane in consiliul de administratie.
 
Compania si-a actualizat site-ul web dupa ce si-a anuntat angajatii despre aceasta miscare. Astfel, businessul afisa pe site mesajul "Pamantul este acum singurul nostru actionar".


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: patagoniadonareactiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]