Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu cu Lisa Druxman - Stroller Strides si succesul afacerilor din domeniul fitness-ului

de Maria Nicutar 13 Sep. 2011 7761
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numita femeia de afaceri a anului 2005 si 2008 de catre Asociatia Nationala a Femeilor de Afaceri, Lisa Druxman s-a remarcat ca incredibila antreprenoare si detinatoare de afacere care se dezvolta in pas rapid. Este si castigatoarea premiului ca cea mai buna femeie de afaceri a anului 2009, premiata de StartupNation Leading Moms. Lisa Druxman si-a demarat afacerea in domeniul fitnessului, domeniu in care a activat timp de 10 ani si pentru care detine specializari numeroase.

Antreprenoarea a proiectat un program de intretinere corporala adaptat nevoilor si posibilitatilor mamelor, acestea participand la sedintele de intretinere corporala alaturi de copii lor. Afacerea s-a nascut in 2001, in San Diego. Lisa Druxman a pus bazele programului de control al greutatii pentru mame si nu numai, L.E.A.N Mommy ( Learn Eating Awareness and Nutrition) si si-a publicat cartea de succes Lean Mommy.

Lisa Druxman detine una dintre cele mai de succes francize, fondata in anul 2003, pentru care a intrat in topul celor mai rapid dezvolvate francize in anul 2009. In timp, franciza ei s-a dezvoltat deja in mai mult de 1400 de locatii. A obtinut numeroase alte premii si compania pe care o detine in prezent, Stroller Strides a fost catalogata ca una dintre cele mai bune 25 de companii pentru care mamele de pretutindeni ar trebui si isi doresc sa lucreze.

Antreprenoarea este mama de doi copii si si-a crescut afacerea de la zero, de la domiciliul personal, treptat pana in punctul in care a fost recunoscuta ca antreprenoare de succes.

Interviu cu Lisa Druxman, in exclusivitate pentru ideideafaceri.manager.ro:

Maria Nicutar: Lisa, povestea ta este una dintre cele mai de succes povesti ale mamelor antreprenoare de pretutindeni. Te rog spune-ne cum ti-a venit aceasta idee uimitoare?
Lisa Druxman: A fost unul dintre momentele de revelatie, de „ah ha”. Eram cu fiul meu la plimbare si am realizat ca toate mamele isi doresc sa isi recapete forma dupa ce au nascut un copil si stiam ca pot sa le ajut. Si ele ma puteau ajuta pe mine cu toate lucrurile de care aveam nevoie ca proaspata mamica!

Maria Nicutar:Ai fost singura implicata in dezvoltarea acestui proiect? A mai fost cineva care sa te ajute sa pui pe picioare aceasta idee?
Lisa Druxman: Eu am venit cu ideea dar, de-a lungul anilor am adunat o echipa de femei care m-au ajutat sa imi cresc afacerea. Nu as fi reusit fara sprijinul sotului meu. El a avut incredere in mine sa ma lase sa imi pornesc aceasta afacere.

Maria Nicutar: Ai avut un model in afaceri din care te-ai inspirat pentru a-ti face afacerea sa mearga?
Lisa Druxman: Nu era nimic asemanator cu afacerea mea, asa ca nu aveam ce model sa preiau. Sedintele de intretinere corporala in aer liber nu existau la acea vreme. Cu toate acestea, dupa 10 ani de activitate in industrie, am stiut cum sa proiectez si sa promovez programe de intretinere corporala si le-am aplicat modelului personal.

Maria Nicutar: Care au fost cele mai mari si dificile bariere in calea afacerii tale?
Lisa Druxman: Cea mai mare bariera a fost cea de tranzitie catre franciza. Proiectul acesta a fost foarte complex si trebuie cu adevarat sa detii experti in acest domeniu pentru a reusi. A fost costisitor si mult de invatat.

Maria Nicutar:Cine te-a sprijinit cel mai mult pentru a ridica aceasta afacere?
Lisa Druxman:Din nou, trebuie sa recunosc ca sotul meu m-a sprijinit cel mai mult, permitandu-mi sa folosesc toate resursele noastre in demararea acestei afaceri. Familia m-a ajutat prin a-mi supraveghea fiul ca eu sa pot sa imi conduc activitatea.

Maria Nicutar: Care au fost primele investitii necesare pentru a-ti demara aceasta afacere?
Lisa Druxman: Am inceput incet, cu putin, asa ca primele mele investitii au fost cele necesare pentru cooptarea unui avocat si a unui contabil pentru o demarare generala a afacerii. Pe masura ce am progresat am adus graficieni si web designeri etc.

Maria Nicutar: Care sunt secretele mentinerii unui echilibru atat de reusit intre viata profesionala si cea personala?
Lisa Druxman: Realizeaza ce parti din viata ta sunt cele mai importante. Asigura-te ca petreci timp pentru fiecare dintre aceste parti si nu vei reusi sa rezolvi nimic. In schimb, eu ma concentrez pe rezolvarea celor mai importante lucruri din fiecare areal.

Maria Nicutar:Ce calitati trebuie sa aiba o femeie pentru a conduce o afacere de succes in ziua de astazi?
Lisa Druxman: Nu trebuie sa iti fie teama de esec. Vei experimenta si esecuri si obstacole. Trebuie sa ai motivatia sa te ridici inapoi. Daca sa detii o afacere ar fi usor, toata lumea ar face-o.

Maria Nicutar: Care sunt cele mai mari provocari care apar in aceasta afacere?
Lisa Druxman: Sa mentii un echilibru intre munca si meseria de mama a fost pentru mine cea mai mare provocare.

Maria Nicutar: Detii una dintre cele mai de succes si dorite francize de pretutindeni. Care sunt planurile tale de viitor?
Lisa Druxman: Planuim o dezvoltare internationala a brandului nostru si, de asemenea, noi sedinte si programe.

Maria Nicutar:Ce sfaturi le dai mamelor care doresc sa isi demareze afaceri personale?
Lisa Druxman: Mai intai, dati-va seama de ce vreti sa demarati o afacere. Daca doriti sa fiti acasa cu copiii vostri, atunci trebuie sa construiti afacerea potrivita pentru acest scop. Daca doriti sa faceti un milion de dolari, atunci va trebuie un model diferit. Daca esti onest cu tine cu privire la motivul pentru care ai demarat-o, atunci acest lucru te va ajuta sa ramai pe drumul bun in afacerea ta.

Aflati mai multe detalii pe website-ul antreprenoarei strollerstrides.com.



Tags: lisa druxmanstroller stridesfitness mameantreprenoaremame afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]