Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intreprinzatori celebri: Henry Ford (Ford Motor Company)

de Mihai Balescu 07 Nov. 2007 5561
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi cred despre Henry Ford ca el a inventat automobilul, dar nu este adevarat (in realitate, paternitatea acestei inventii este atribuita mai multor persoane). Ford este doar cel care a facut posibila productia de masa a automobilului, introducand linia de asamblare si piesele de schimb standardizate.

Nascut in 1863, el a fost atras de timpuriu de mecanica si a avut mai multe slujbe in domeniu, care i-au adus experienta.

Astfel a fost posibil ca in 1891 sa puna la punct cvadriciclul, „caruta fara cai” care mergea cu benzina si se deplasa pe patru roti de bicicleta – un produs care va sta la baza infiintarii Ford Motor Company, in 1903.

Cand s-a lansat, compania producea trei masini pe zi, la fiecare dintre ele lucrand simultan trei muncitori. Cererea crescanda l-a determinat insa pe Ford sa caute solutii pentru cresterea productivitatii si astfel au aparut linia de asamblare si piesele de schimb. Rezultatul s-a vazut imediat: un automobil a ajuns sa fie realizat in doar 93 de minute, iar productia a atins incredibila cifra de 1.000.000 de automobile pe an (unul la fiecare 24 de secunde).

Costurile fiind reduse la maximum, produsul avea un pret accesibil si se adresa publicului larg. Tot pentru optimizarea productiei, Ford a redus ziua de lucru de la 9 ore la 8, cu scopul de a organiza activitatea angajatilor in trei schimburi si de a avea astfel acoperite toate cele 24 de ore ale unei zile, fara timpi morti.

Preocuparile lui pentru costuri scazute au atras insa si dificultati: automobilele sale erau oferite intr-o singura culoare (negru) si nu avea cine stie ce dotari suplimentare. De aceea, in 1920, cand General Motors a venit pe piata cu masini mai complete si intr-o varietate larga de culori, oferind si o politica de creditare a clientilor, Ford Motor Company s-a trezit pe locul doi.

Timp de cateva luni, compania a fost inchisa pentru a se dedica exclusiv proiectarii si productiei unui nou model (Model A), urmat apoi de V-8. Ambele s-au bucurat de succes, dar n-au putut detrona GM.

Henry Ford a murit in 1947, iar compania a revenit nepotului sau, Henry Ford II.

Din gandirea lui Henry Ford:

1. „Nicio sarcina nu este prea grea daca o imparti in cateva sarcini mai mici.”

2. „Nu banii iti aduc siguranta. Siguranta ti-o poate da doar un bagaj valoros de cunostinte, experienta si abilitati.”

3. „Esecul nu inseamna decat oportunitatea de a incepe din nou, de data asta mai inteligent.”



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Samsung isi va dota asistentul virtual cu AI

de Bianca Tila
02 Apr 2024
Asistentul digital implementat pe dispozitivele Samsung, Bixby, va avea parte de o imbunatatire prin aportul inteligentei artificiale generative....

Porsche raporteaza o noua crestere a veniturilor

de Bianca Tila
25 Oct 2023
Porsche afiseaza noi performante in acest an, raportand o crestere a veniturilor si a marjei operationale. In primele noua luni ale anului,...

Un nou eveniment Unpacked. Samsung si-ar putea prezenta noile smartphone-uri pliabile

de Bianca Tila
07 Iun 2023
Un eveniment Unpacked a fost anuntat pentru luna iulie. Cu aceasta ocazie, cel mai probabil, Samsung isi va prezenta noile smartphone-uri pliabile....

Disney Plus pierde abonati

de Bianca Tila
11 Mai 2023
Disney a inregistrat o cifra de afaceri mai buna comparativ cu asteptarile din primul trimestru. Totusi, compania a suferit de pe urma unei scaderi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]