Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jerry Yang - Co-fondator al grupului Yahoo!

de Adela Simonescu 15 Iul. 2011 4810
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jerry Yang este co-fondator al companiei Yahoo impreuna cu David Filo, un coleg de la Universitatea Stanford. Compania a fost fondata in perioada cand cei doi inca urmau cursurile acestei scoli si incepuse ca un website numit „Ghidul lui Jerry pentru World Wide Web”. Ghidul cuprindea o lista organizata de website-uri.

Mai tarziu, cei doi au redemunit website-ul si astfel s-a nascut Yahoo!. Acesta a inceput sa castige popularitate imensa in scurt timp.

In 1996, Yahoo! a devenit public. „Yahoo” mai era si numele unui sos special conceput pentru prepararea gratarelor si atunci cei doi au fost nevoiti sa adauge si semnul de exclamatie, pentru a-si diferentia marca de cea deja existenta.

Odata cu dezvoltarea rapida a internetului, Yahoo! a achizitionat compania Four11 si serviciile sale de webmail Rocketmail, grupul devenind actualul Yahoo! Mail. Pe acelasi model, ClassicGames.com a devenit Yahoo! Games si eGroups a devenit Yahoo! Groups.

Jerry a fost la o perioada de timp si director executiv al companiei Yahoo! si a fost, apoi, inlocuit de Carol Bartz, adusa de acesta in mod special pentru ocuparea acestui post.

Jerry Yang s-a nascut in Taipei, Taiwan, pe data de 6 noiembrie, anul 1968. La varsta de 10 ani, Yang s-a mutat impreuna cu mama sa si cu fratele sau mai mic in San Jose, California. Tatal lui Jerry Yang a murit cand acesta avea doi ani.

Yang a absolvit cursurile scolii Sieramont Middle School si Liceul Piedmont Hills. A obtinut, apoi, o diploma de licenta si o diploma de masterat in Inginerie Electrica in cadrul Universitatii Stanford.

Jerry Yang este casatorit cu o fosta colega de universitate, Akiko Yamazaki, de origine japoneza, crescuta in Costa Rica. Cei doi au donat $75 de milioane catre Universitatea Stanford pentru dotarea unui laborator de stiinta si inginerie. Yang si Akiko au impreuna doi copii.





Tags: jerry yangyahoo!fondator yahoo!

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]