Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Omul de afaceri roman care a construit 25 de afaceri in 25 de ani

de Florin Amariei 05 Oct. 2018 8643
4.29 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marius Ghenea este omul de afaceri roman care a construit 25 de afaceri in 25 de ani.

In Romania exista tot felul de oameni, insa o categorie aparte sunt cei care reusesc sa aiba succes dupa succes, in ciuda barierelor puse de sistem. Iata ce spune Marius Ghenea despre el si despre afacerile sale.
 
"M-am nascut si am crescut in Craiova. Am avut sansa unei familii foarte frumoase, de intelectuali, profesori. Si la fel ca si parintii mei, si eu am fost atras de la inceput de studiu. Am fost premiant. Am fost la olimpiadele de matematica. M-au atras intotdeauna provocarile pe zona stiintifica. Am avut si sansa ca fratele meu fiind cu un an s ceva mai mare decat mine, eu stiam cumva in scoala lectiile si informatiile din anul urmator. Pentru ca tineam pasul cu el. Dupa absolvire mi-am dorit sa vin in Bucuresti, sa fac o facultate tehnica. Si asa am ajuns la electronica si telecomunicatii.
 
Am predat comercial english la un liceu economic si a fost o experienta extraordinara, mi-a placut foarte mult. Si ani mai tarziu am revenit la catedra. Predau antreprenoriat, inovatie si noi afaceri la cursuri de executive EMA.", zice antreprenorul.
 
Printre cele mai mari succese de business ale lui Marius Ghenea au fost companiile Fit Distribution, PC Fun, PC Garage si Flanco.
 
"Am crescut compania de la 20 de milioane de euro, la 120 de milioane de euro. O crestere de 6 ori in 3 ani. Firma a fost extrem de profitabila. Era si perioada aceea cu credite doar cu buletinul. Era explozia creditului de consum.
 
Intotdeauna am fost un investitor direct, care pun banii in companii private. Prin genul asta de investitii pot sa am o relevanta mai mare in ceea ce priveste rolul meu. Pe de-o parte imi maresc randamentul propriilor bani,
 
Este mai bine sa nu te uiti in urma cu regrete, resentimente si remuscari. Au fost multe nopti nedormite. Au fost inclusiv probleme la depozit, incendii, furturi.", adauga omul de afaceri.
 
Intrebat daca are vreo frica, Marius Ghenea raspunde: "Daca ne referim la paianjeni, la serpi, da. Daca ne referim la frici pe partea de business, nu am. Business-ul are si el regulile lui."

Antreprenorul spune ca niciodata nu s-a implicat in afaceri cu statul.
 
"Nu am avut niciodata activitati cu statul. Am avut o singura data o colaborare sociala. Cand am fost in Consiliul de administratie la Tarom. A fost primul proiect de management privat la o companie de stat. Sunt lucruri de birocratie, de elemente vizibile de coruptie. Dar separat de aceste elemente, pentru mine a fost o sansa combinata cu elemente de business.", a aratat Ghenea.
 
Puteti afla mai multe despre Marius Ghenea aici


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: marius gheneaafaceri25 de afaceri25 de aniantreprenor roman

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Top Sport: Cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro

de Bianca Tila
18 Aug 2022
Top Sport estimeaza o cifra de afaceri de peste patru milioane de euro. In a doua jumatate a anului curent a reusit sa se incadreze in graficul...

Profilul afaceristului roman: este casatorit, are peste 40 ani si a mers la scoala

de Florin Amariei
12 Dec 2019
Aproximativ doua milioane de persoane au fost parte dintr-un business sau au ridicat de la zero unul in Romania anului 2019, asadar e momentul sa...

Oameni de afaceri romani pe care ar trebui sa ii cunosti

de Florin Amariei
03 Dec 2018
Romania a sarbatorit 100 de ani de la Marea Unire din 1918, asadar consideram ca ar fi bine sa cunoastem cativa oameni de afaceri care au contribuit...

Dragos Anastasiu, fondatorul Eurolines: Oamenii de afaceri nu sunt lideri

de Florin Amariei
24 Oct 2018
Fondatorul si presedintele Eurolines, Dragos Anastasiu, vorbeste despre mediul de afaceri din Romania si raspune unor intrebari transante. Omul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]