Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PepsiCo achizitioneaza 20% din Aqua Carpatica

de Bianca Tila 03 Aug. 2022 1289
PepsiCo achizitioneaza 20% din Aqua Carpatica
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jean Valvis a cedat un pachet de 20% din actiunile imbuteliatorului Aqua Carpatica catre gigantul american PepsiCo. In prezent, valoarea tranzactiei nu a fost anuntata public, informeaza Economedia.

Omul de afaceri Jean Valvis este cel care a creat brandurile Aqua Carpatica, LaDorna si Dorna. Acesta a vandut 20% din Aqua Carpatica catre PepsiCo. Gigantul american are planuri de comercializare a apei pe piata din SUA.
 
In prezent, compania romaneasca Aqua Carpatica este detinuta in proportie de 20% de PepsiCo. De asemenea, gigantul american detine drepturile de distributie in Romania, Polonia si alte tari internationale, dorind sa se extinda si pe alte piete, inclusiv Statele Unite ale Americii.
 
"Este o premiera nationala faptul ca un produs premium 100% romanesc devine parte din portofoliul international al unei corporatii multinationale, eveniment ce are efecte benefice la toate nivelele, pentru economia tarii, capitalul de imagine national, dezvoltarea locala, dar si pentru valorificarea resurselor naturale si umane implicate", a transmis compania romaneasca intr-un comunicat de presa.
 
In ceea ce il priveste pe Jean Valvis, acesta va pastra controlul si functiile executive pe care le detinea inainte de tranzactie.
 
"Aqua Carpatica este un brand la fel de unic precum locul de origine al izvoarelor sale. Sunt incantat de oportunitatea de a deveni partener PepsiCo pentru a ne extinde prezenta in Europa si pentru a aduce Aqua Carpatica si beneficiile sale pentru sanatate consumatorilor din pietele noi. Prin parteneriatul puternic pe care l-am incheiat, materializarea viziunii noastre indraznete de a pozitiona Romania ca -Patria Apelor Minerale- la nivel international devine acum un obiectiv tangibil", declara Jean Valvis, fondator Aqua Carpatica.
 
Jean Valvis a fondat Aqua Carpatica in 2010 si se poate bucura, astazi, de prezenta in 16 piete internationale. Anul trecut, compania din spatele acestui brand - Carpathian Springs a inregistrat afaceri de 333 milioane de lei si un profit de aproximativ 47 milioane de lei, cu 308 angajati.
 
Jean Valvis nu se afla la prima tranzactie, in 2002, brandul de apa minerala Dorna a fost vandut integral catre Coca-Cola. De asemenea, in 2008, antreprenorul a vandut afacerea cu lactate LaDorna catre gigantul mondial Lactalis, cu aproximativ 70 - 90 milioane de euro. 
 
In 2021, PepsiCo a inregistrat venituri nete de peste 70 de miliarde de dolari. In portofoliul de produse al companiei se afla Lays's, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker si SodaStream.
 
"Cu un gust excelent si o pozitionare premium, Aqua Carpatica completeaza perfect portofoliul de produse premium PepsiCo. (...) Avem incredere deplina ca Aqua Carpatica, prin capitalul puternic de brand, va rezona in totalitate cu asteptarile consumatorilor nostri atat pe plan local, cat si international", declara Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europa


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: agua carpaticapepsicojean valvis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]