Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renault inregistreaza al patrulea an in scadere la vanzari

de Bianca Tila 17 Ian. 2023 363
Renault inregistreaza al patrulea an in scadere la vanzari
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault inregistreaza al patrulea an de scadere, potrivit datelor transmise de companie privind vanzarile in 2022. Rezultatele s-au concluzionat pe fondul crizei de semiconductori si al procesului de transformare a marcii in cadrul Renaulution.

Anul trecut, marca de masini a reusit sa vanda 1,46 milioane de autovehicule. Cifra s-a afisat in scadere cu 9,4% fata de anul 2021, moment in care vindea 1,56 milioane de vehicule. Din totalul de masini vandute, 1,08 milioane au fost autoturisme (-8,3%) si 326.810 au fost vehicule comerciale usoare (-12,7%).
 
Cea mai mare parte a autovehiculelor Renault au fost vandute pe piata din Europa - 832.605 unitati. Totusi, marca franceza a inregistrat cresteri pe celelalte continente America Latina (+8%), Turcia (+23%) si Maroc (+11%).
 
In Franta s-a remarcat cea mai mare piata a Renault, unde a vandut 335.971 de autovehicule. In clasament a urmat Brazilia cu 126.689 autovehicule si Germania cu 100.338 autovehicule.
 
Cu toate acestea, marca franceza a reusit sa inregistreze o crestere importanta pe segmentul vehiculelor electrice. Pe langa modelele existente, lansarea lui Megane E-Tech Electric a reprezentat o evolutie, pozitionand marca pe locul 3 in Europa, cu 228.000 de vehicule vandute.
 
Anul trecut, masinile electrificate au crescut cu 39%, mai exact cu 9% peste procentul afisat in 2021. In acest sens, Megane E-Tech a vandut 33.000 de unitati, iar masinile cu motorizari hibrid au inregistrat un volum de 117.000 unitati.
 
"Echipa a indeplinit prioritatile noastre cheie in 2022: piata electrificata in crestere, segmentul C, piata de retail. Gama noastra E-Tech raspunde perfect asteptarilor clientilor si ne plaseaza ca al treilea brand din Europa pe piata electrificata. In 2023, cresterea Renault va fi asigurata de gama noastra unica E-Tech de pe piata, un an intreg de vanzari de Megane E-Tech electric si New Austral E-Tech, precum si 4 lansari importante cu vehicule de inalta calitate, dintre care suntem mandri", a declarat Fabrice Cambolive, noul COO al marcii Renault.
 
Marca franceza urmeaza sa afiseze rezultatele si pentru marca Dacia si pentru intreg grupul.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: renaultvanzariautovehicule

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]