Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revolut: Hackerii au accesat datele clientilor

de Bianca Tila 21 Sep. 2022 994
Revolut: Hackerii au accesat datele clientilor
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Revolut a anuntat ca a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii au avut acces la datele cateorva zeci de mii de clienti, relateza News.ro.

Revolut a detectat un atac pe data de 10 septembrie, anunta purtatorul de cuvant Michael Bodansky. Pana a doua zi dimineata, atacul a fost izolat, insa, nu inainte ca hackerii sa obtina datele unui procent de 0.16% dintre clienti.
 
Potrivit documentelor prezentate autoritatilor din Lituania, compania spune ca au fost afectati 50.150 clienti. Dintre acestia, 20.687 provin din zona economica europeana.
 
De asemenea, compania a trimis mesaje clientilor afectati, explicandu-le ca au fost accesate fondurile, numere de carduri, parolele sau PIN-urile. Totusi, hackerii au accesat doar datele partiale ale cardurilor, numelor, adreselor fizice, numerelor de telefon si adreselor de e-mail.
 
In acest sens, compania este de parere ca atacatorii au folosit "social engineering" pentru a avea acces la baza de date. Acest proces implica, de obicei, pacalirea unui angajat al companiei, care ajunge sa-si dea datele de acces.
 
Revolut avertizeaza ca atacul a declansat si o companie de phishing. De asemenea, Revolut recomanda clientilor sa fie atenti la mesajele pe care le primesc in legatura cu serviciile companiei si sa nu dea date de logare.
 
Potrivit oficialilor companiei, a fost formata o echipa speciala care va monitoriza conturile clientilor. Acest fapt are drept scop asigurarea banilor si datelor personale ale clientilor.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: atac cibernetichackerrevolut

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]