Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tesla: Pretul sistemului premium de asistenta pentru soferi creste

de Bianca Tila 22 Aug. 2022 850
Tesla: Pretul sistemului premium de asistenta pentru soferi creste
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noul pret al sistemului premium de asistenta pentru soferi a fost anuntat ieri de CEO-ul Tesla, Elon Musk. Acesta a crescut cu 25% pretul sistemului comercializat sub denumirea de Full Self-Driving sau FSD, potrivit News.ro.

Elon Musk a anuntat o crestere de 25% la sistemul premium de asistenta pentru soferi. Asadar, de la 12.000 de dolari sistemul va creste la 15.000 de dolari incepand cu data de 5 septembrie, a spus Elon Musk intr-un tweet.
 
Tesla percepe, in prezent, clientilor suma de 12.000 de dolari in avans pentru FSD sau 199 de dolari pe luna pe baza de abonament. De asemenea, CEO-ul companiei nu a mentionat imediat o crestere a costului abonamentelor FSD, astfel Tesla nu a dat un raspuns la solicitarea informatiilor suplimentare.
 
In ceea ce priveste toate vehiculele noi Tesla, acestea detin un pachet standard de asistenta pentru soferi numit Autopilot. Acesta include functii precum "Traffic-Aware Cruise Control" si "Autosteer". Functiile incorporate se bazeaza pe camere, alti senzori, hardware si software pentru mentinerea automata a vehiculului pe banda sa si a calatori cu viteza traficului din jur.
 
De asemenea, optiunea de asistenta a soferului cu cel mai mare pret, pusa la dispozitie de Tesla, include "Control de trafic si semne de oprire" si "Navigati pe pilot automat". Astfel, functiile avansate sunt menite sa permita vehiculelor Tesla detectarea semnelor si semnalelor de circulatie, sa incetineasca automat, sa faca schimbari de banda si sa iasa de pe autostrada.
 
Compania le mentioneaza soferilor sa ramana atenti si sa fie pregatiti sa preia controlul si franarea masinilor in orice moment in timp ce folosesc Autopilot sau FSD. In prezent, tehnologia folosita de Tesla nu face vehiculele produse autonome.
 
Smart Summon este o functie Tesla ce le permite soferilor folosirea unui smartphone si o aplicatie mobila Tesla. De asemena, functia pune la dispozitie si o telecomanda pentru a-si suna masina dincolo de parcare si pentru a conduce incet, fara a fi cineva la volan, pana unde se afla.
 
In ceea ce priveste functiile FSD, acestea sunt incluse si intr-o optiune cu pret mai mic, numita Enhanced Autopilot sau EAP. Insa, numai clientii Tesla care achizitioneaza sau se aboneaza la optiunea premium pot solicita acces la FSD Beta, versiunea experimentala a sistemului Tesla.
 
Cei ce folosesc FSD Beta ar trebui sa obtina un scor de siguranta ridicat din partea companiei, in vederea obtinerii si mentinerii accesului la sistem. Aceasta noua abordare a companiei a adus critici si control de reglementare din partea Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi si a Departamentului Autovehiculelor din California.
 
Pe alta parte, compania merge mai departe lansand versiunea FSD Beta pentru un grup mic de utilizatori, potrivit CEO-ului companiei. Acesta a adaugat ca proprietarii care obtin acces la aceasta optiune pot trimite feedback companiei prin intermediul masinilor, in momentul in care sistemul esueaza sau actioneaza gresit.
 
In prezent, Tesla a mentionat ca 100.000 de soferi utilizeaza FSD Beta. Musk a anuntat ca FSD Beta va fi disponibil pentru oricine il solicita pana la sfarsitul anului in cadrul Adunarii Anuale a Actionarilor Tesla din 2022, de pe 4 august.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: fsd betateslaelon musk

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tesla are planuri mari. Productia se va mari la fabrica din Shanghai

de Bianca Tila
02 Feb 2023
Tesla si-a anuntat intentia de a-si mari productia la fabrica din Shanghai in urmatoarele doua luni. Aceasta decizie a fost luata pentru a satisface...

Elon Musk a lansat Starlink Aviation

de Bianca Tila
20 Oct 2022
Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk a lansat Starlink. Acest nou proiect subliniaza extinderea in serviciile Wi-Fi in timpul zborului cu...

Tesla: Vanzari record de vehicule electrice produse in China

de Bianca Tila
10 Oct 2022
Tesla a reusit sa livreze in luna septembrie 83.135 de vehicule electrice produse in China. Astfel, compania si-a depasit propriul record lunar,...

Elon Musk a vandut actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari

de Bianca Tila
10 Aug 2022
Elon Musk suprinde cu propriile miscari financiare. Directorul general al Tesla a vandut actiuni ale companiei in valoare de 6,9 miliarde de dolari,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]