Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou parteneriat surprinde piata. Renault se asociaza cu Google

de Bianca Tila 09 Nov. 2022 704
Un nou parteneriat surprinde piata. Renault se asociaza cu Google
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou parteneriat surprinde piata cu ideea sa. Renault vrea sa fabrice o masina asa cum o companie de tehnologie produce software, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste parteneriatul, acesta coincide cu o colaborare anterioara intre cele doua companii. De asemenea, conform contractului, Renault va face ceea ce numeste un vehicul "definit prin software", cu ajutorul tehnologiei diviziei de cloud a Google.
 
Cele doua comapanii au in plan sa creeze un "geaman digital" al unui vehicul nou, prin intermediul inteligentei artificiale.
 
In acest sens, urmaresc sa reproduca obiecte fizice intr-un cadru virtual. Ulterior, acestea vor putea fi testate si monitorizate inainte de a fi implementate in lumea reala.
 
Acest parteneriat ajuta producatorul francez de automobile sa dezvolte noi aplicatii la bord si offboard, potrivit companiilor.
 
De asemenea, Renault va folosi analiza datelor pentru a detecta si rezolva defectiunile vehiculului si a personaliza experienta utilizatorilor pentru a se adapta la destinatiile frecvent parcurse, precum statiile de incarcare a vehiculelor electrice.
 
"Complexitatea arhitecturii electronice a masinilor creste exponential, determinata de sofisticarea functionalitatilor si serviciilor asteptate de clienti", a declarat ieri Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, intr-un comunicat.
 
Prima colaborare a celor doua companii a fost in anul 2018. Parteneriatul de la acea vreme viza integrarea sistemului de operare Android al gigantului tehnologic in afisajele media din automobile.
 
De asemenea, compania a adaugat ca intentioneaza sa-si mute intregul model operational in cloud.
 
"Echipata cu o platforma IT partajata, actualizari continue prin aer si acces simplificat la datele auto, abordarea SDV dezvoltata in parteneriat cu Google va transforma vehiculele noastre pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor viitorilor clienti", a mai spus Luca de Meo.
 
CEO-ul Google, Sundar Pichai, este de parere ca "va ajuta la accelerarea transformarii digitale a Grupului Renault prin reunirea experientei noastre in cloud, AI si Android, pentru a oferi o experienta sigura, foarte personalizata, care sa raspunda asteptarilor in evolutie ale clientilor".


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: googlerenaultparteneriatvehicul nouinteligenta artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]