Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 semne care iti arata ca esti un lider nepriceput

de Anca Raileanu 20 Mai. 2015 3074
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare lider de succes stie ca rolul sau presupune asumarea responsabilitatii fata de cei pe care ii coordoneaza, acestia raspunzand loialitatii liderului cu valoarea muncii depuse de fiecare dintre ei.

Uneori, antreprenorii, fie din cauza naturii fiecaruia sau poate din obisnuinta, dau dovada de nepricepere. Poate ca de vina este absenta capacitatii de a-i intelege responsabilitatile sociale care ar trebui sa apara in momentul in care incepi sa actionezi ca lider.

Sau poate ca te afli intr-o rutina din care nu reusesti sa mai iesi, astfel ca abilitatile tale sufera din aceasta cauza.

1. Esuezi lamentabil cand trebuie sa reactionezi?

Liderii slabi au tendinta de a nu intelege faptul ca subalternii lor conteaza pe lideri si pe capacitatea acestora de a rezolva probleme pentru care ei nu sunt capabili sa gaseasca solutii.

In general, liderii uita de aceste sarcini din cauza faptului ca, pentru ei, problemele respective nu au o importanta atat de mare,
astfel ca pot trece luni bune fara nicio schimbare.

A raspunde pozitiv la problemele angajatilor este o parte importanta a activitatii de leadership si reprezinta un indicator care ne este la indemana, atunci cand vrem sa le autoevaluam.

Cand faci o promisiune, nu iti pui la bataie doar cuvantul, ci si integritatea morala, asadar o reactie de genul „Da, problema s-a rezolvat" sau „Problema nu s-a rezolvat inca, insa ma angajez sa o rezolv in x zile“ este una potrivita.

2.  Nu iti asumi responsabilitatea.

Nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea atunci cand lucrurile nu ies tocmai bine, mai ales liderii slabi. Acestia isi vor exprima permanent parerea ca este mai important sa responsabilizeze alte persoane pentru diferite probleme decat sa fie ei cei responsabili.

Acestia nu reflecta la activitatea lor si, prin urmare, nu imbunatatesc nimic.

Pentru ca ii sperie confruntarea, liderii slabi pot fi ezitanti atunci cand trebuie sa responsabilizeze pe cineva din exterior. Rezultatul este ca sfarsesc prin a vorbi din gura in gura, trecand vina de la o persoana la alta din cauza fricii.

O modalitate simpla de a-ti asuma responsabilitatea este aceea de a elimina sintagma „imi pare rau“ din vocabular. Atunci cand realizezi ca ai incalcat o intelegere, fa-o in asa fel incat sa sugerezi ca ti-ai dat seama ca ai incalcat acea intelegere si ca vei trece la actiune in cel mai scurt timp, acceptandu-ti greseala.

Atunci cand iti dai seama ca cel mai mult conteaza promisiunea facuta, a spune „imi pare rau“ devine mai usor decat ai crede. Marii lideri isi asuma ceea ce fac si ceea ce zic.



Tags: leaderleadershiplideriresponsabilitate

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

Cum conduc liderii prin influenta

de Idei de afaceri
29 Apr 2020
Nu poate exista leadership fara influenta deoarece influentarea, inclusiv prin puterea exemplului, este modul in care liderii conduc. Exista o...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]