Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 tipuri de programe potrivite pentru angajatii tai cei mai buni

de Marinache Horia Cristian 21 Oct. 2015 2789
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In functie de nevoi, tendinte si cercetari, apar programe si strategii care contribuie la realizarea echilibrului intre viata profesionala si cea de familie a angajatilor.

Strategiile includ diverse tipuri de programe menite sa aduca beneficii atat angajatorului cat si angajatului. Vrei ca munca care anterior era facuta in doua zile sa fie realizata in doar o zi, rata absenteismului sa scada, iar clientii tai sa fie mai multumiti?

Aplica, in functie de situatia specifica, aceste 2 tipuri de programe!

1. Timp partial de munca.

Angajatii au posibilitatea sa lucreze cu fractiune de norma in perioade cand prezenta in viata de familie este importanta, de exemplu in primii ani de viata ai copilului.

Una dintre companiile care implementeaza masuri de flexibilizare a programului de lucru este KPMG. Compania incurajeaza programul pana la ora 15:00 in zilele de vineri, pe timpul verii sau saptamanile scurte.

Aproximativ 70% din angajatii companiei beneficiaza de un program flexibil de lucru. Prin implementarea acestui program, managerii au constatat ca munca care anterior era facuta in doua zile a fost realizata in doar o zi, rata absenteismului a scazut, iar clientii au fost mai multumiti.

2. Programul „personalizat”.

Unele companii le permit echipelor de proiecte sa isi stabileasca singuri programul de munca, bineinteles cu conditia sa isi atinga obiectivele propuse.

De exemplu, la Best Buy Co., 60% din angajati sunt implicati in programul ROWE (Results-Only Work Environments). Acest program le da angajatilor posibilitatea sa isi faca singuri programul atat timp cat obtin rezultate.




Tags: program de lucruprogramangajatorangajatiprogram de munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

HoReCa solicita din nou modificarea programului

de Florin Amariei
06 Dec 2021
Sectorul HoReCa din Romania solicita din nou modificarea programului si eliminarea unor restrictii. ”Stimati Domni Ministri, Stimata doamna...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]