Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 elemente cheie care pun umarul pentru ca tu sa devii un lider puternic

de Catalin Chivu 04 Nov. 2015 2658
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Increderea in fortele proprii nu este o tactica, ci o emotie. La fel ca in cazul celorlalte emotii: fericire, tristete, furie etc., aceasta poate fi declansata si sustinuta, aproape la cerere, prin intermediul actiunilor fizice.

Asadar, iata 3 elemente cheie care te ajuta sa fii un lider puternic, influentand nivelul stimei de sine, precum si luarea deciziilor, mai ales in situatiile foarte stresante.

1. Afla mai multe despre celalalt inainte de a vorbi.

Felul in care functioneaza „ascultarea activa“, e simplu: adreseaza intrebari nerestrictive, deschise. Scopul unei conversatii este acela de a afla mai multe despre celalalt si de a crea conexiuni.

Fiecare raspuns pe care ti-l da cineva contine cateva hinturi, elemente-cheie pe care le poti folosi pentru a interactiona cu persoana respectiva.

Intr-o lume in care esti distras tot timpul de la ceea ce faci si capacitatea de concentrare scade, a acorda permanent atentie acestor lucruri marunte, dar importante, va da impresia nu doar ca asculti, ci ca esti interesat sa consolidezi relatia cu persoana respectiva.

2. Afiseaza permanent o tinuta adecvata
La intalnirile de afaceri, felul in care te imbraci si te ingrijesti conteaza in proportie de pana la 25% din tot ceea ce te implica ca persoana.

Doar pentru ca nu vei intalni zilnic persoane dispuse sa investeasca in afacerea ta, nu inseamna ca e in regula sa ai un aspect neingrijit. Niciodata nu stii cu cine te intalnesti, astfel ca este esential sa afisezi permanent o tinuta adecvata.

Nu trebuie sa fii mereu la costum, dar chiar si bilionarul Mark Cuban face acest lucru din cand in cand, chiar daca nu este un fan.

3. Mentine o forma fizica buna

Indiferent daca vorbim despre afaceri sau viata personala este important sa avem o forma fizica buna. Pentru aceasta este important sa faci sport cca 30 de minute pe zi pentru a-ti mentine corpul in forma ideala. Acest lucru poate aduce imbunatatiri pe mai multe planuri, de la pozitia corpului la limbajul trupului. 

Endorfinele pe care le produci nu doar ca iti cresc increderea in fortele proprii, dar o proiecteaza si in fata celorlalti.

Indeplinindu-ti obiectivele pe plan sportiv, rezultatele nu vor intarzia sa apara nici in celelalte domenii. Daca ai nevoie de putina adrenalina inainte de o intalnire importanta, putina miscare inainte te va ajuta sa ai atitudinea pe care ti-o doresti.




Tags: liderleadershipafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
08 Dec 2023
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Pasii de urmat pentru a dezvolta o afacere handmade

de Idei de afaceri
16 Ian 2024
Presupunem aici ca sunteti o persoana talentata si cu imaginatie care a creat deja primele sale produse handmade pentru cei ai casei si prieteni....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]