Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 oameni care au batut imposibilul

de Florin Amariei 10 Ian. 2020 4850
3.64 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca n-ai reusit prima oara, nu renunta, incearca din nou! Este ideea dupa ce s-au ghidat acesti cinci oameni cu povesti de succes. Au traversat momente grele, cand soarta parea sa li se impotriveasca, dar s-au incapatanat sa-si indeplineasca visul.

Au fost cinci oameni obisnuiti, cu idei marete si cu vointa de fier, care au reusit sa treaca peste esecuri si sa isi duca viata asa cum au vrut.
 

Steven Spielberg

Faimosul regizor Steven Spielberg sufera de dislexie, iar pe vremea cand era elev era tinta bataii de joc a colegilor, din cauza ca nu putea citi bine. Aceasta afectiune nu era diagnosticata in anii ’50, cand Spielberg era copil.
 
Regizorul a fost diagnosticat cu dislexie abia cand a implinit 60 de ani. Profesorii credeau ca Spielberg e un elev lenes, deoarece nu era in stare sa-si faca temele bine.
 
In tinerete, Spielberg a dezvoltat o pasiune pentru cinematografie, dar drumul spre celebritate avea sa fie extrem de greu. A dat admitere la Facultatea de Stiinte Cinematografice din California, dar a fost respins de trei ori din cauza notelor prea mici obtinute in liceu.
 
Totusi, Speilberg n-a renuntat la visul sau si a inceput sa faca filme, fara a avea o diploma in domeniu. Pelicule precum Jaws (Falci), ET, Poltergeist, Cape Fear (Promontoriul groazei) sau Lista lui Schindler aveau sa-l consacre drept unul dintre cei mai faimosi regizori ai tuturor timpurilor.
 
In mod ironic, in 1994, dupa ce a devenit faimos, Facultatea de Stiinte Cinematografice, care-l respinsese de trei ori, i-a conferit o diploma de onoare.
 

Vincent van Gogh

Viata pictorului Vincent Van Gogh a devenit o poveste de succes abia dupa moartea artistului. Pe parcursul vietii, Van Gogh era considerat nebun din cauza episoadelor psihotice si halucinatiilor pe care le avea.
 
Pictorul s-a nascut intr-o familie de clasa mijlocie, iar in tinerete a lucrat ca dealer de arta. A inceput sa picteze in 1881, pe vremea cand era sustinut financiar de fratele sau mai mic.
 
Pe parcursul vietii, Van Gogh a fost internat in diverse spitale psihiatrice. N-a reusit sa invinga depresia, iar pe 27 iulie 1890 s-a impuscat in piept si a murit doua zile mai tarziu.
 
Cat timp a trait, artistul a fost considerat un ratat, iar faima a capatat-o abia dupa moarte. Astazi, tablourile lui valoreaza milioane de dolari, iar Van Gogh este dovada faptului ca pana si vietile chinuite se pot transforma in povesti de succes.
 

Ferdinand Alexander Porsche

Ferdinand Alexander Porsche este acum unul dintre cei mai celebri designeri din istorie. A creat faimosul model Porsche 911, o masina cu forme inconfundabile.
 
Provenind dintr-o familie de ingineri, tanarul Ferdinand Alexander a ales sa se faca designer, si nu inginer. Inceputurile n-au fost, insa, prea usoare.
 
Porsche s-a inscris la Universitatea din Ulm, Germania, unde a studiat designul industrial. Dupa un an, a fost picat la examene deoarece profesorii se indoiau de talentul lui.
 
Totusi, Porsche nu s-a lasat, iar in 1957 a inceput ucenicia in departamentul de design al producatorului de masini sport detinut de familia sa. Asa a ajuns sa conceapa modelul Porsche 911, care este considerat si acum o bijuterie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: succes in afacerioameni de succesporschevan goghsteven spielberg

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.64 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Vrei sa ai succes in afaceri? Construieste o retea de oameni-resursa!

de Anca Raileanu
31 Mar 2016
Atunci cand iti construiesti afacerea alege oameni care-ti impartasesc valorile, care te pot inspira si incuraja. Gaseste o fundatie sau un numar...

3 strategii imbatabile pentru succes in afaceri

de Octavian Mandache
23 Apr 2020
Aceste 3 strategii pentru utilizarea procesului creativ te pot ajuta sa te mentii pe drumul catre succes. 1. Gandeste-te bine inainte de a...

Vrei sa ai succes in afaceri? Cunoaste-ti competitorii!

de Teo Manole
23 Ian 2015
Vrei sa ai succes in afaceri? Cunoaste-ti cat mai repede concurenta. Daca nu reusesti sa satisfaci dorintele clientilor tai, atunci altcineva va face...

Beneficiile grupurilor consultative pentru succes in afaceri

de Alexandra Popescu
14 Iul 2014
Pentru a reusi ca antreprenor, ai nevoie de cineva care se pricepe la antreprenoriat. Ar putea fi un mentor, antrenor sau un grup consultativ de la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]