Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 cuvinte care iti motiveaza subordonatii de fiecare data!

de Ilinca Dobrescu 05 Dec. 2012 3388
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Poti sa ma ajuti"? Acestea sunt cele patru cuvinte care ar putea sa ne motiveze subordonatii, odata ce sunt rostite pe tonul potrivit si cu limbajul non-verbal adecvat. Sunt patru cuvinte simple si care, totusi, pot detine impact urias asupra angajatilor nostri, noteaza INC.

In primul rand, in momentul in care cerem ajutorul unui subordonat, de fapt, ii aratam faptul ca il respectam si ca avem nevoie ca el sa isi exercite abilitatile si competentele in locul nostru. Cu alte cuvinte, ii transferam o parte din puterea noastra, o parte din sarcinile pe care noi ar trebui sa le ducem la buna indeplinire.

Mai mult, rostite in mod adecvat, cu toata sinceritatea, cele patru cuvinte reusesc sa le arate subordonatilor nostri faptul ca le recunoastem experienta de lucru, priceperea, talentul pentru anumite abilitati si compentente. Cele patru cuvinte reusesc sa le arate destinatarilor si faptul ca sunt persoane de incredere pentru voi, lucru esential pentru consolidarea unei relatii adevarate intre voi si angajatii vostri.

De asemenea, un lucru esential de notat este necesitatea de a pastra aceste patru cuvinte fara niciun adaos. Nu oferiti de la inceput detalii despre sarcinile pe care le aveti de indeplinit, despre maniera in care vreti sa primiti solutii, despre rezultatele  pe care le doriti. Oferiti aceste informatii in momentul in care deja ati reusit sa cooptati persoana dorita in incercarea sa de a va ajuta.

Nu in ultimul rand, este important sa adresati aceasta intrebare cu toata sinceritatea si in orice moment simtiti ca sunteti coplesit de sarcini si responsabilitati. Astfel, aratati faptul ca nu este nimic in neregula in a-i lasa pe ceilalti sa stie ca sunteti vulnerabili, ca si voi comiteti greseli si inca mai aveti mult de invatat.

Mult succes in a va motiva angajatii!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: motivare angajatigreseli angajatisarcini angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]