Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 elemente ascunse ale leadershipului pe care trebuie sa le stii

de Alexandra Popescu 19 Iul. 2014 2370
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Evocarea unei noi idei de afaceri este primul lucru la care antreprenorii aspiranti se gandesc atunci cand cauta o afacere noua. Descoperirea unei oportunitati si sustinerea acesteia sunt doua lucruri diferite.


Sa aduci o idee la stadiul de indeplinire reprezinta doar jumatate din batalie, lupta in sine constand in mentinerea ei pe piata. Daca tacticile privind rularea unei afaceri pot fi definite in mod clar, cum ar fi gestionarea profitului si pierderea sau numararea inventarului, zona care nu este definita este leadershipul.
 
Inainte de a incepe o afacere, arunca o privire peste urmatoarele elemente intangibile de antreprenoriat, care te-ar putea ajuta sa realizezi un inventar personal.
 
1. Comunica, nu vorbi!
De-a lungul istoriei, liderii au prezentat un numitor comun si anume talentul lor oratoric. Ei pot vorbi maselor, dar ei comunica cu oamenii. Diferenta dintre a vorbi si a comunica este ca former-ul le spune oamenilor ce sa gandeasca si cum sa se simta, in timp ce audienta creeaza cunoasterea prin intermediul auto-descoperirii. Daca doresti sa iti sustii valoarea atat ca lider, cat si ca fondator, trebuie sa fii apt sa comunici - si sa insufli - valoare.
 
2. Factorul "wow"
Aspectul fizic nu tine doar de ceea ce porti, ci de modul in care te porti si oamenii te judeca in momentul in care intri intr-o incapere. Ei urmaresc foarte atent expresiile faciale, limbajul corpului si aspectul personal general si te includ intr-una dintre categorii: cineva pe care doresc sa il cunoasca, cineva pe care nu vor sa il cunoasca sau cineva de care nu le pasa daca il cunosc sau nu. Studiile arata ca aspectul fizic atrage o mai mare atentie decat cei care nu au un aspect fizic foarte placut. Daca vrei sa fii cel care emana carisma si doresti sa ai parte de oportunitati si relatii, atunci investeste in forma ta fizica.
 
3. Small talk
Exista o arta a conversatiei, asa ca daca nu esti vorbaret, nu trebuie sa te agiti, pentru ca "fluturele" social din interiorul tau poate fi dezvoltat. Ca lider, oamenii se asteapta sa fii tot timpul pregatit, sa oferi indrumare, cuvinte intelepte si sa impartasesti povesti. 
 
4. Leadership de opinie
Termenul de "lider de opinie" implica un nivel de publicitate atins de catre acei oameni care sunt dispusi sa mearga impotriva curentului industriei, isi asuma un risc calculat si prospera succesul dobandit. Sa fii un lider de opinie nu este usor, deoarece necesita o deschidere puternica la idei noi, curajul de a spune "du-te" atunci cand altii spun "nu" si perseverenta de a crea ceva din nimic. Cu alte cuvinte, liderii de opinie adauga valoare in viata oamenilor, cu un flux constant de momente "evrika".
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacerileadershipantreprenoriliderisfaturi leadershiplider de opinie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]