Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 secrete ale comunicarii eficiente pentru o afacere profitabila

de Ilinca Dobrescu 06 Aug. 2015 3308
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comunicarea sta la baza relatiilor in cadrul oricarei companii si afaceri. Suntem fiinte dependente de dezvoltarea conceptului de socializare, de comunicare, de interactiune si incercam sa valorificam relatiile cu ceilalti pentru a ne creste afacerile in mod profitabil, catre succes.

Doar cu ajutorul tehnicilor de dezvoltare a nivelului de comunicare putem discuta, in mod real, de afaceri profitabile si care suporta expansiunea strategica.

Comunicarea in orice fel de companie, firma, organizatie poate fi imbunatatita prin intermediul catorva tehnici simple:

1.    Claritate in exprimare
Detinatorii de afaceri profitabile si managerii responsabili de bunul mers al departamentelor trebuie sa isi exprime clar cerintele si asteptarile din partea angajatilor.

Stabiliti termene limita, maniere in care doriti sa se desfasoare activitatea profesionala a angajatilor dvs, obiective si misiuni si nu ezitati sa le repetati fiecare aspect important pentru a le oferi sanse reale de absorbtie a informatiilor necesare in functie de care sa se ghideze la locul de munca.

2.    Feedback catre angajati
Detinatorii de afaceri profitabile si managerii responsabili de bunul mers al departamentelor trebuie sa elibereze feedback catre angajati. Acestia nu detin posibilitatea concreta de a-si conduce activitatea profesionala fara aceste puncte de reper.

Nivelul performantei creste in favoarea afacerilor profitabile atunci cand angajatii stiu unde anume se pozitioneaza si incotro trebuie sa mearga pentru a se obtine rezultatele scontate.

3.   Incurajarea interactiunii
Detinatorii de afaceri profitabile si managerii responsabili de bunul mers al departamentelor trebuie sa se asigure ca interactiunea, socializarea sunt sprijinite si incurajate. Nu de putine ori ne intalnim cu situatii in care angajatii au mesaje pe care doresc sa le comunice si, cu toate acestea, nu o fac din cauza temerilor conform carora ar putea fi criticati.

4.   Comunicarea la nivel orizontal
Detinatorii de afaceri profitabile si managerii responsabili trebuie sa se asigure ca este incurajata si comunicarea la nivel orizontal, intre membrii aceleiasi echipe de lucru, intre manageri samd. Acest timp de comunicare este la fel de important ca si comunicarea ascendenta si comunicarea descendenta.



Tags: comunicaresecretele comunicariiinteractiuneangajatiafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]