Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cariera de succes. Abilitatile unui bun manager

de Idei de afaceri 08 Dec. 2023 17144
Cariera de succes. Abilitatile unui bun manager
4.4 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt tot mai multe discutii si controverse despre abilitatile unui bun manager ori ale unui lider de succes. De ce exista neintelegeri intr-un grup, care este cea mai corecta abordare intr-un mediu de lucru, dar si cum trebuie sa decurga fluxul de lucru intr-o companie? Depind toate acestea de abilitatile unui manager?

Cu siguranta ati auzit cu totii expresia: “Angajatii, atunci cand isi dau demisia, parasesc seful, nu compania”. Este raspunsul la multe intrebari in ceea ce priveste abilitatile si calitatile manageriale pe care le are persoana din conducere. Colectivul de lucru, atmosfera de la serviciu, dar si sarcinile si programul sunt, de multe ori, cauzele pentru care ajungi sa parasesti o companie, chiar daca faci ceea ce iti place. 

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Exista doua tipuri de comportamente manageriale: seful toxic care nu iti incurajeaza abilitatile si niciodata nu te considera competent si maganerul care, desi pare o persoana cu intentii bune, nu stie cum sa te indrume sa avansezi. Motivul este simplu, nu are abilitatile unui bun manager.
 

Calitatile unui manager
 

Structura. O persoana care stie ca structura si contrextul merg mana-n mana, iar baza si radacinile echipei sunt punctele cheie. Atunci cand iti cunosti oamenii cu care muncesti este  foarte usor sa lucrezi eficient si sa ai angajati multumiti si fericiti.

 
Intuitia. In functia de manager, nu toata activitatea se rezuma la calcule, schite si precizie. Este indicat sa ai capacitatea de a intui unele lucruri, fara sa gandesti rational. Ai nevoie de inteligentia emotionala cu ajutorul careia sa intelegi nevoile si gandurile oamenilor din jur.

 
Creativitatea. Abilitatea care stimuleaza reusita, creativitatea este modul in care le poti capta atentia oamenilor din jur, fara prea mult efort. Este abilitatea care iti aduce succesul in echipa.

 
Cunostinte. Un manager bun nu trebuie sa stie la perfectie decat domeniul in care activeaza. Informatiile din domeniul lui sunt un plus, insa cu cat este mai informat si stapaneste o arie variata de cunostinte generale, cu atat el va stii sa ia cele mai bune decizii pentru echipa lui.

 
Flexibilitate. Fiecare manager trebuie sa aiba valori esentiale precum flexibilitatea si versatilitatea. O data ce le stapaneste pe acestea, nu va fi niciodata luat prin surprindere, va fi intotdeauna pregatit pentru orice actiune. Flexibilitatea ii va permite sa se adapteze oricarei schimbari, fie ele si schimbari bruste, atunci cand este cazul.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Sa fii un manager bun inseamna mult mai mult decat sa coordonezi o echipa. Sa fii om este esential, sa ai o sclipire atunci cand vine vorba despre rezultate, sa fii disciplinat si sa ai o viziune de ansamblu te va ajuta cu pasi marunti sa ajungi la rezultate mari.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: abilitati managerialecum sa fii un bun managermanagercalitati manageriale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Managerii estimeaza o crestere accentuata in sectorul constructiilor si comertului cu amanuntul pentru urmatoarele trei luni, potrivit datelor...

Analiza INS: Managerii anticipeaza o crestere a numarului de salariati

de Florin Amariei
28 Aug 2019
Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii si...

4 sfaturi pentru managerii fara experienta sau prea grabiti

de Teo Manole
28 Ian 2021
In general, un manager fara experienta taie si spanzura, ia decizii rapide si se asteapta ca toti ceilalti sa le indeplineasca fara cracnire....

Care sunt cerintele de performanta ale managerului?

de Botezatu Razvan
06 Ian 2016
Membrii echipei trebuie sa fie informati cu privire la cerintele legate de performanta. Veti realiza evaluarea mai usor atunci cand stabiliti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]