Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 dintre cele mai importante responsabilitati ale unui CEO
Despre CEO (Chief Executive Officer) stie toata lumea ca este conducatorul unei companii, insa nu se stie exact ce responsabilitati are. Multi cred ca daca esti sef esti linistit, ca seful angajeaza si cam atat. Insa, un CEO este mult mai important decat va puteti imagina.
Responsabilitatile unui CEO trebuie sa le stie orice angajat, de la unul nou intrat pana la directorul executiv. Daca inteleg exact ce se cere de la un CEO, il pot ajuta sa aduca succesul companiei mult mai rapid, inteleg mai bine ce incearca sa realizeze acesta si inteleg modul prin care il pot sprijini in ceea ce are de facut.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Pe langa multe alte responsabilitati, unui CEO i se atribuie cinci care sunt cele mai importante. Pe acestea trebuie sa le aiba fiecare, indiferent ca se afla la conducerea unei companii mici sau foarte mare.
1. Are o viziune proprie. CEO trebuie sa stabileasca si sa comunice o directie strategica a organizatiei. Fara aceasta este dificil sa iei o decizie, iar toti au viziunile lor individuale, fiind ca o mica turma de oi. In timp ce alte persoane il ajuta la conturarea unei viziuni, acesta trebuie sa fie capabil sa il descrie intr-un mod clar, captivant si interesant pentru toate partile interesate. Toti cei implicati intr-o afacere trebuie sa stie exact modul in care acea decizie le influenteaza locul de munca si trebuie sa stie responsabilitatile zilnice.
2. Asigura resursele adecvate. Numai un CEO poate indeplini sarcina de echilibrare a resurselor, cele de capital si de oameni. Acesta trebuie sa le puna la dispozitie companiei exact la momentul potrivit pentru a reusi. Chiar daca directorii au experienta de a face bugete sau sa aloce resurse, CEO-ul se ocupa de locurile de munca si pastreaza un echilibru adecvat. El distribuie oamenii potriviti pe posturile potrivite.
3. Construiesc cultura. Cultura intr-o organizatie reprezinta un set de aptitudini comune, obiective, comportamente si valori care caracterizeaza un grup. Fiecare grup isi dezvolta o cultura, indiferent ca este sau nu recunoscuta, iar CEO-ul trebuie sa o respecte si sa se implice in obtinerea celei mai corecte. O parte a culturii o reprezinta valorile, iar CEO-ul trebuie sa se asigure ca acestea sunt aplicate in mod corect la toate departamentele. Acest lucru ii ajuta pe angajati sa se simta respectati, importanti si, astfel, muncesc mult mai eficient.
4. Ia decizii bune. Un CEO poate fi surprins de amploarea problemelor cu care se confrunta. Acesta vorbeste despre fiecare in parte, indiferent ca este despre un produs, un aspect juridic sau de resurse umane. Ia ultimele decizii, el are cuvantul final in ceea ce priveste modul in care afecteaza un departament. Analizeaza, iar apoi este singurul care decide.
5. Controleaza si furnizeaza performanta companiei. CEO-ul este cel din urma responsabil de performanta firmei. Pentru a asigura succesul, el trebuie sa aiba un rol activ in conducere. Trebuie sa fie in legatura cu toate functiile de baza ale firmei, pentru a asigura executarea corespunzatoare a sarcinilor. El mai serveste, de asemenea, ca interfata intre operatiunile interne si cele externe. Stabileste bara dintre nivelul de performanta care trebuie atins, indiferent de marime, circumstantele companiei si partile interesate.
Povestea succesului in afaceri - Starbucks. Interviu cu Howard Schultz, CEO Starbucks >>
Articole conexe
Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala
de Bianca TilaPuncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri
de Idei de afaceriDescrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei
de Idei de afaceriVariante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit