Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 sfaturi care te ajuta sa imparti si sa delegi munca ta mai usor
Delegarea nu este un proces usor, insa se poate invata in timp. Sfaturile pe care vi le prezentam sunt usor de urmat, iar punerea lor in practica te poate ajuta sa devii un leader sau un coleg mai bun.
1. Fii sincerDupa ce sarcinile pe care le-ai delegat au fost finalizate, opreste-te cateva momente asupra lor pentru a le analiza. Este bine sa nu accepti lucrurile facute pe jumatate pentru ca daca faci asta, stabilesti standarde scazute pentru viitor. Mai mult, colegul tau nu va invata cum sa realizeze sarcinile singur si va ramane cu impresia ca prestatia sa a fost foarte buna, desi realitatea este foarte diferita.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Desigur, nu ezita sa fii sincer si in momentele in care vezi rezultatele pe care le astepti. Aprecierea ofera increderea in sine persoanelor care au preluat sarcini si le incurajeaza sa faca acest lucru si in viitor.
2. Invata sa asculti
Delegarea presupune multe explicatii si poate da impresia ca tu trebuie sa vorbesti cel mai mult. Totusi, este mai intelept sa nu domini intreaga conversatie si sa le oferi persoanelor care preiau sarcinile sa verbalizeze ingrijorarea si retinerile pe care le simt.
Sarcinile noi creeaza de multe ori anxietate si chiar frica. Atunci cand stii ce gandeste si cum se simte colegul caruia ii delegi activitati este mai usor sa oferi incurajari si sa preintampini probleme. Sunt sanse mai mari ca cel caruia ii plasezi activitati sa porneasca cu mai multa incredere si energie.
3. Deleaga activitati variate
Este important sa nu delegi mereu aceleasi sarcini repetitive, pentru ca ele pot cauza frustrare, iar colegul poate simti ca vrei sa il folosesti pentru a te debarasa de aceste sarcini. Pentru a mentine munca interesanta, este bine sa alternezi activitatile repetitive cu cele unice, care sa starneasca interesul colegului tau. Acesta se va simti apreciat si va fi multumit de oportunitatile de invatare.
4. Evita supraincarcarea
Atunci cand delegi, incearca sa nu incarci prea mult programul colegului caruia ii incredintezi sarcini.
Orele suplimentare sunt neplacute pentru toata lumea. Daca suprasoliciti oamenii, risti sa nu primesti rezultatele pe care le astepti.
5. Tine evidenta mo dului in care au fost realizate sarcinile
Dupa ce perioada de delegare s-a incheiat, este bine sa notezi modul in care sarcinile au fost realizate, abilitatile existente, dar si cele lipsa. Aceste notite iti vor fi de folos atat tie, cat si persoanei care a preluat activitatile. Pe de o parte, data viitoare vei sti ce activitati poti delega si ce nu, iar pe de alta parte il ajuti pe colegul tau sa evolueze.
Articole conexe
De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?
de Idei de afaceriManagementul afacerii. Organizarea pe etape
de Idei de afaceriMotivarea angajatilor din start-up
de Idei de afaceriAngajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit