Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi de networking pentru antreprenorii aspiranti

de Alexandra Popescu 11 Aug. 2014 2264
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista o multime de responsabilitati pe care trebuie sa ti le asumi ca antreprenor. Dar una esentiala este, uneori, usor de trecut cu vederea: networkingul. Networkingul poate nu pare a fi un aspect important pentru tine. Indiferent de orice temere, este o parte fundamentala pentru a fi un antreprenor conectat si de succes.

 
Atunci cand faci conexiunile potrivite, esti capabil sa cunosti persoane cu o vasta experienta, care iti pot oferi sfaturi, informatii si recomandari si te pot ajuta sa iti extinzi sfera de influenta. 
 
In continuare sunt prezentate 5 sfaturi care te pot ajuta in acest sens.
 
1. Fii pregatit
Pentru inceput, trebuie sa stii la ce fel de eveniment te duci: o conferinta, o afacere black-tie. Acest lucru va determina, in mod evident, felul in care trebuie sa te imbraci si te ajuta sa stii momentul cel mai potrivit pentru a vorbi cu oamenii. De asemenea, trebuie sa stii cine participa.
In cele din urma si cel mai important: fii pregatit sa descrii clar si concis ceea ce faci daca cineva iti cere informatii despre compania ta. Dar trebuie sa tii minte ca nu esti acolo pentru a face un pitch de vanzari, ci pentru a face conexiuni.
 
2. Fii tu insuti, zambeste
Evident ca vrei sa te faci remarcat, insa trebuie sa fii tu insuti. Acest lucru te diferentiaza de toti ceilalti. Vor exista intotdeauna oameni care te vor aprecia pentru cine esti.  Trebuie sa ai incredere in tine si sa nu incerci sa te dai in spectacol. Fiind real arati cine esti de fapt si de ce esti pasionat de produsele sau serviciile companiei tale.
Orice ai face, nu ezita sa zambesti. In acest fel ii vei face si pe ceilalti fericiti. Cand vezi pe cineva ca zambeste, creierul tau are un raspuns similar. In plus, este o relaxare. Si atunci cand esti stresat, zambetul te poate scapa de stres.
 
3. Nu fi timid
Pentru a porni o relatie, trebuie sa fii acolo sa o legi. Unul dintre cele mai bune moduri pentru a sparge gheata este sa pui intrebari. Nu trebuie sa fie ceva prea profund inca din prima, poti pur si simplu sa te prezinti si sa intrebi ce ii aduce la acel eveniment. O mica introducere poate fi punctul de plecare catre o relatie importanta.
 
4. Asculta
Ti se poate intampla sa fii nervos si sa nu te poti opri din vorbit. Problema este ca poti deturna conversatia. Cand discuti cu cineva, gandeste-te ca 70% inseamna ascultare si 30% vorbit. Acest lucru face ca oamenii sa se simta importanti si arati ca esti interesat de ceea ce spun. Cand faci asta, asigura contactul vizual, repeta numele persoanei si construieste intrebari care se reformuleze ceva din ceea ce a spus acea persoana.
 
5. Urmareste
Daca totul merge bine, atunci ia informatii de contact de la persoanele pe care le-ai cunoscut. Poate iti vor oferi o carte de vizita sau va imprieteniti pe LinkedIn. Asa ca, atunci cand intri in posesia acestor informatii, nu uita de ele, ci urmareste-le.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenorinetworkingantreprenori aspirantisfaturi afacerisfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]