Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de succes

de Florin Amariei 27 Aug. 2019 7031
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista o diferenta intre cei care esueaza si cei care au succes. Vrei sa afli care e aceasta?

Simplul fapt ca ai gasit o idee geniala si ca iti doresti sa ai succes nu este de ajuns pentru a pune pe picioare o afacere sustenabila. De fapt, statisticile arata ca un procent covarsitor din start-up-uri dau faliment in primul an de functionare.
 
1. Incepe-ti afacerea in timp ce esti inca angajat
Avand in vedere ca nu poti trai mult timp fara bani si ca noua ta afacere nu va deveni profitabila de la inceput, este de preferat sa te lansezi in afaceri in timp ce ai inca un job si o sursa stabila de venit. Asta iti va da o forma de confort si te va ajuta sa te concentrezi pe aspecte vitale ale dezvoltarii afacerii si nu doar pe asigurarea unor bani pentru propria supravietuire. O data ce afacerea incepe sa devina profitabila si sa iti ocupe din ce in ce mai mult timp, poti sa iti dai demisia.
 
2. Nu porni la drum singur
Existenta unui sistem de suport atat in perioada de incepere a afacerii cat si pe parcursul dezvoltarii ei este foarte importanta. Incearca sa gasesti sprijin in randul familiei tale si sa te consulti cu ei atunci cand vrei sa iei decizii si ai nevoie de un sfat. Ideal ar fi sa iti gasesti un mentor care sa iti ofere din experienta lui. Pentru asta, ai putea sa iti inscrii ideea de afaceri intr-unul din programele de instruire si consultanta implementate prin fonduri europene.
 
3. Incepe sa gasesti clienti
Nu astepta pana iti lansezi afacerea pentru a face rost de clienti sau de consumatori, pentru ca acestia sunt elementul central care determina succesul sau esecul initiativei tale. Fa cat mai mult networking! Aduna contacte! Ofera mostre cu produsul/serviciul tau! Niciodata nu este prea devreme sa incepi sa faci marketing pentru afacerea ta.
 
4. Scrie-ti planul de afaceri
Principala motivatie pentru a -ti scrie planul de afaceri inainte de a porni la drum este aceea de a economisi timp si bani ulterior pe parcursul dezvoltarii afacerii. In plus, planul de afaceri te ajuta sa iti clarifici conceptul de afacere si iti ofera o harta generala pe baza careia vei investi in cresterea afacerii tale. Nu este nevoie sa faci un plan de afaceri detaliat si stufos, concentreaza-te pe acele elemente esentiale ale planului care sa te ajute pe parcursul dezvoltarii afacerii.
 
Mai multe informatii si sfaturi cu privire la scrierea unui plan de afaceri gasesti dand CLICK AICI
 
5. Fa o cercetare de piata
Pentru fundamentarea planului de afaceri vei fi nevoit sa faci o cercetare de piata, dar asta este doar inceputul: ca sa iti cresti sansele de succes in afaceri este nevoie sa devii expert in industria, produsele sau serviciile pe care le livrezi, asta daca nu esti deja. O solutie de inceput ar fi sa te inscrii in asociatiile profesionale de profil.
 
6. Apeleaza la profesionisti
Un antreprenor nu este si nu trebuie sa fie un om – orchestra: nu ai cum sa fii expert in toate si nici nu trebuie sa iti propui, asa ca invata sa lucrezi cu profesionisti in acele domenii pe care nu le stapanesti: contabilitate, juridic, marketing, consultanta in afaceri etc. Un ghid util pentru alegerea unui consultant gasiti aici: Cum sa angajezi un consultant.
 
Risti sa pierzi mult timp si bani daca vei incerca sa inveti tu sa faci toate lucrurile de care ar trebui sa se ocupe un specialist, asa ca nu ezita sa apelezi la experti de fiecare data cand ai o problema de specialitate.
 
Finalmente, nu uita: asigura-te ca ai un minim de capital!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sfaturiafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Estimarile vanzarilor. Pasi si sfaturi

de Idei de afaceri
18 Iun 2024
Aceasta este o activitate de o importanta vitala. De asemenea, este foarte dificil sa nimeresti exact, chiar si atunci cand ai experienta indelungata...

6 sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania

de Florin Amariei
28 Aug 2020
Desi iti propunem des idei de afaceri sau iti oferim date cu privire la situatia economica din tara, acum vrem sa iti si oferim cateva sfaturi utile...

Sfaturi in cariera. Pasi de urmat pentru a avea succes in afaceri

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes. E normal, insa afacerile pot fi riscante, mai ales daca nu ai idee de unde sa incepi. In functie de pasii...

Cum sa adopti un mod de gandire pozitiv. 3 sfaturi pentru antreprenori

de Alina Constantinescu
16 Nov 2016
Principiile si valorile joaca un rol esential in succesul personal. Iata, in randurile de mai jos, 3 sfaturi care te vor ajuta sa adopti un mod de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]