de Florin Amariei
28 Aug. 2020
5226
Desi iti propunem des idei de afaceri sau iti oferim date cu privire la situatia economica din tara, acum vrem sa iti si oferim cateva sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania.
Pornirea unei afaceri este, in marea majoritatea a cazurilor, un proces de invatare. Da, entuziasmul de inceput este bun. Dorinta de a face ceva nou si incitant este iarasi in regula. Dar ceea ce conteaza cu adevarat este persoana sau echipa din spatele afacerii. De aceea, cu cat esti mai implicat si atent cu atat vei fi un mai bun antreprenor.
Sa vedem acum aceste 6 sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania, conform datelor analistilor Forbes.
1. Gaseste-ti scuze!
De cele mai multe ori, spiritul antreprenorial este efectiv doborat de scuze. O persoana poate gasi tot felul de motive pentru care nu vrea sa isi puna in practica visul sau porneste la drum si se opreste in motive pentru care nu ar mai trebui sa continue. Sa fii propriul tau sef nu este usor, chiar daca suna extraordinar de bine. De aceea, e bine sa iti gasesti scuzele si sa le confrunti.
Chiar daca ai toata reteta succesului desfasurata, cauta-ti scuze. Identifica-le si adreseaza-le din timp pentru a-ti elimina un set de bariere cu care ai putea sa te intalnesti in momente delicate de-a lungul afacerii tale.
2. Asculta
Nu linistea, ci tot ce au de spus cei din jurul tau. Fie ca vorbim de clienti, prieteni sau competitori, toti sunt resurse utile. Unii iti pot chiar oferi solutii extrem de simple la probleme carora nu le dadeai pana acum sub nicio forma de cap.
Tu trebuie sa fii exact ca un burete. Absoarbe cat mai mult, stoarce-te si retine doar ceea ce este cu adevarat relevant pentru tine si succesul tau.
3. Fii solutia!
Nu pentru afacerea ta, ci pentru altii. Gaseste acea mici problema cu care se confrunta unele afaceri sau persoane si construieste-le o solutie pe care si-o permit. Odata ce ai identificat o nevoie, poti deja sa pornesti oficial toata afacerea.
4. Regula de 3 simpla
Nu grabi lucrurile, nu complica inutil situatia afacerii (pusa deja pe roate) si nu te aglomera cu tot felul de concepte noi. O afacere mica nu are nevoie de toate functiile posibile, de organigrama complicata sau de politici interne stufoase. Respecta litera legii, insa mentine o atmosfera relaxata si placuta care sa pastreze acel vibe de afacere care poate oferi solutii personalizate individului. Un client va aprecia intotdeauna un business de care se simte apropiat.
5. Sa cheltuim si bani!
Calculeaza tot. Cat te costa salariile, cat te costa administrarea lunara, cat trebuie sa achiti catre furnizori, cat ai de dat pentru producerea produsului tau si cat reprezinta chiria sau administrarea completa a sediului tau fizic. Apoi tripleaza suma obtinuta.
Bineinteles, pentru o situatie cat mai aproape de realitate ai nevoie de
un plan de afaceri. Daca vrei sa il faci ca la carte, atunci poti sa obtii un model complet si coerent dand
click AICI!
6. Nu iti poti permite sa fii timid
Vorbeste despre afacerea ta. Mergi la intalniri cu alti antreprenori sau la evenimente unde poti sa iti prezinti solutia avuta. Esti timid? Fake it `till you make it. Daca iti doresti sa ai succes, atunci nu poti sa taci si sa speri ca te va promova altcineva. O afacere mica nu isi permite sa plateasca vedete sau influenceri. Acesti bani sunt mult mai utili in alt loc. De aceea, vorbeste mult despre afacerea ta si cauta cat mai multe locuri in care poti face acest lucru.
Succes!
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: sfaturisfaturi utileincepere afacereafacere in romania