Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania

de Florin Amariei 28 Aug. 2020 5212
3.78 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi iti propunem des idei de afaceri sau iti oferim date cu privire la situatia economica din tara, acum vrem sa iti si oferim cateva sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania.

Pornirea unei afaceri este, in marea majoritatea a cazurilor, un proces de invatare. Da, entuziasmul de inceput este bun. Dorinta de a face ceva nou si incitant este iarasi in regula. Dar ceea ce conteaza cu adevarat este persoana sau echipa din spatele afacerii. De aceea, cu cat esti mai implicat si atent cu atat vei fi un mai bun antreprenor.
 
Sa vedem acum aceste 6 sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri in Romania, conform datelor analistilor Forbes.
 
1. Gaseste-ti scuze!
De cele mai multe ori, spiritul antreprenorial este efectiv doborat de scuze. O persoana poate gasi tot felul de motive pentru care nu vrea sa isi puna in practica visul sau porneste la drum si se opreste in motive pentru care nu ar mai trebui sa continue. Sa fii propriul tau sef nu este usor, chiar daca suna extraordinar de bine. De aceea, e bine sa iti gasesti scuzele si sa le confrunti.
 
Chiar daca ai toata reteta succesului desfasurata, cauta-ti scuze. Identifica-le si adreseaza-le din timp pentru a-ti elimina un set de bariere cu care ai putea sa te intalnesti in momente delicate de-a lungul afacerii tale.
 
2. Asculta
Nu linistea, ci tot ce au de spus cei din jurul tau. Fie ca vorbim de clienti, prieteni sau competitori, toti sunt resurse utile. Unii iti pot chiar oferi solutii extrem de simple la probleme carora nu le dadeai pana acum sub nicio forma de cap.
 
Tu trebuie sa fii exact ca un burete. Absoarbe cat mai mult, stoarce-te si retine doar ceea ce este cu adevarat relevant pentru tine si succesul tau.
 
3. Fii solutia!
Nu pentru afacerea ta, ci pentru altii. Gaseste acea mici problema cu care se confrunta unele afaceri sau persoane si construieste-le o solutie pe care si-o permit. Odata ce ai identificat o nevoie, poti deja sa pornesti oficial toata afacerea. 
 
4. Regula de 3 simpla
Nu grabi lucrurile, nu complica inutil situatia afacerii (pusa deja pe roate) si nu te aglomera cu tot felul de concepte noi. O afacere mica nu are nevoie de toate functiile posibile, de organigrama complicata sau de politici interne stufoase. Respecta litera legii, insa mentine o atmosfera relaxata si placuta care sa pastreze acel vibe de afacere care poate oferi solutii personalizate individului. Un client va aprecia intotdeauna un business de care se simte apropiat.
 
5. Sa cheltuim si bani!
Calculeaza tot. Cat te costa salariile, cat te costa administrarea lunara, cat trebuie sa achiti catre furnizori, cat ai de dat pentru producerea produsului tau si cat reprezinta chiria sau administrarea completa a sediului tau fizic. Apoi tripleaza suma obtinuta. 
 
Bineinteles, pentru o situatie cat mai aproape de realitate ai nevoie de un plan de afaceri. Daca vrei sa il faci ca la carte, atunci poti sa obtii un model complet si coerent dand click AICI!
 
6. Nu iti poti permite sa fii timid
Vorbeste despre afacerea ta. Mergi la intalniri cu alti antreprenori sau la evenimente unde poti sa iti prezinti solutia avuta. Esti timid? Fake it `till you make it. Daca iti doresti sa ai succes, atunci nu poti sa taci si sa speri ca te va promova altcineva. O afacere mica nu isi permite sa plateasca vedete sau influenceri. Acesti bani sunt mult mai utili in alt loc. De aceea, vorbeste mult despre afacerea ta si cauta cat mai multe locuri in care poti face acest lucru.
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sfaturisfaturi utileincepere afacereafacere in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 5 - 16 voturi.

Articole conexe

Estimarile vanzarilor. Pasi si sfaturi

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Aceasta este o activitate de o importanta vitala. De asemenea, este foarte dificil sa nimeresti exact, chiar si atunci cand ai experienta indelungata...

6 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de succes

de Florin Amariei
27 Aug 2019
Exista o diferenta intre cei care esueaza si cei care au succes. Vrei sa afli care e aceasta? Simplul fapt ca ai gasit o idee geniala si ca iti...

Cum sa adopti un mod de gandire pozitiv. 3 sfaturi pentru antreprenori

de Alina Constantinescu
16 Nov 2016
Principiile si valorile joaca un rol esential in succesul personal. Iata, in randurile de mai jos, 3 sfaturi care te vor ajuta sa adopti un mod de...

4 sfaturi pentru managerii fara experienta sau prea grabiti

de Teo Manole
28 Ian 2021
In general, un manager fara experienta taie si spanzura, ia decizii rapide si se asteapta ca toti ceilalti sa le indeplineasca fara cracnire....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]