Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care le poti invata de la Bill Gates

de Florin Amariei 19 Aug. 2019 5197
3.07 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori e bine sa privim inspre cei care au avut succes si au trecut cu brio prin mai multe crize pentru a intelege lucruri esentiale despre viata de antreprenor.

Iata ce puteam invata de la Bill Gates!
 
1. Tinteste sus
Foarte putini oameni stiu ca Bill Gates a reusit datorita faptului ca a spus o minciuna. In 1975, Gates a fost contactat de o companie MITS si le-a spus ca a dezvoltat un intepretator pentru un microcomputer. MITS era interesata sa vada programul, numai ca Gates si prietenul sau, Paul Allen, inca nu dezvoltasera software-ul. Asta l-a determinat pe Gates si pe Allen sa dezvolte produsul in graba si l-au prezentat celor de la MITS in doar cateva saptamani. Microsoft a fost infiintata o luna mai tarziu, impingandu-i pe Gates sa livreze peste asteptari.
 
2. Gandeste in perspectiva
Microsoft a avut succes datorita faptului ca a reusit sa gandeasca in perspectiva, in viitor sa se gandeasca la urmatoarea inovatie. Astfel a fost cu un pas inainte competitorilor.
 
3. Nu lasa succesul sa te distraga de la munca
"Succesul este un profesor foarte prost. Acesta seduce oamenii inteligenti in a crede ca nu pot pierde", este unul dintre citatele celebre ale lui Gates. E bine sa reflectam asupra succeselor obtinute, dar trebuie sa ne asiguram ca nu ne intuneca judecata si sa nu devenim prea increzatori.
 
4. Valorifica timpul
"Oricat de multi bani ai avea, nu poti cumpara mai mult timp". Gates intelege importanta valorificarii si managementului timpului din fiecare zi, si prioritizarea sarcinilor. Daca simte ca nu este nevoie de el intr-o sedinta, nu se duce. Are grija sa comunice cu cei dragi si se asigura ca are destul de mult timp pentru evenimentele importante din viata lui.
 
5. Controlul calitatii este crucial
Pe masura ce Microsoft a crescut, Bill Gates a angajat din ce in ce mai multi programatori, iar el si-a luat rolul de CEO al companiei, ceea ce insemna ca nu trebuia sa scrie cod sau sa verifice programele, dar asta nu l-a impiedicat sa nu verifice linii de cod scrise de programatorii sai in fiecare zi. In plus, era foarte familiar cu toate produsele Microsoft.
 
6. Ideile revolutionare se arata, nu se spun
In anii 80, Bill Gates si Steve Ballmare calatoreau prin SUA pentru a participa la seminarii in care explicau ca interfetele grafice erau viitorul sistemelor de operare, dar nimeni nu-i credea. Totul s-a schimbat in 1984 cand Apple a lansat primul Macintosh ce avea o interfata grafica. La doar un an, Microsoft a lansat Windows 1. Daca ai o idee revolutionara incepe sa lucrezi la ea acum si sa fii pregatit sa o arati la momentul potrivit.
 
7. Impartaseste viziunea ta asupra viitorului cu echipa ta
In 1995, Bill Gates era convins ca internetul era viitorul Microsoft si s-a simtit nevoit sa impartaseasca asta cu angajatii sai.
 
"Internetul este un tsunami. Va schimba regulile. Este o oportunitate incredibila, dar si o provocare incredibila. Astept de la voi pareri cu privire la modul in care ne-am putea imbunatatii strategia pentru a continua succesul companiei", a scris Bill Gates.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bill gatessfaturi bill gateslectii bill gatesbill gates microsoft

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.07 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]