Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 tipuri de oameni de care nicio companie nu are nevoie!

de Maria Nicutar 04 Nov. 2012 2478
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile se cresc la fel ca o coca pentru paine. Adaugam faina de calite, deja cernuta, adaugam drojdie proaspata si apa la temperatura perfecta. Lasam sa creasca cat trebuie si apoi ii dam forma perfecta. La fel ca painea cresc si afacerile. Trebuie doar sa nu uitam de cateva reguli de baza.

Iata regulile unei afaceri crescute cum trebuie:

1. Alege ingredientele potrivite.
2. Stabileste cantitatile potrivite.
3. Adauga-le in ordinea corecta.


Ei bine, in afaceri lucrurile stau la fel. Angajatii reprezinta drojdia si daca nu este proaspata, coca nu va creste si nu va reusi sa devina o paine comestibila, ci una greu de inghitit, una pe care sa o mananci doar cand esti este foarte foame, nu una pe care sa o savurezi.

Iata si care sunt cele sapte tipuri de angajati care nu aduc niciun beneficiu afacerilor in cadrul carora lucreaza:

1. Barfitorii. Acestia sunt angajati toxici.

2. Cei care se plang in mod constant de greutatile din viata lor personala sau de nedreptatile din viata profesionala.


3. Cei care isi injunghie colegii pe la spate. Ar putea sa le atraga atentia intre patru ochi ca un proiect are mici neajunsuri, insa ei vor prefera sa spuna totul sefilor.

4. Angajatii care nu sunt in stare sa ofere din informatiile si cunostintele lor. Stiu sa foloseasca noul software insa nu sunt dispusi sa spuna si colegilor cum sa procedeze. Considera ca sunt informatii pe care ei le-auc dobandit prin munca grea si ca fiecare coleg trebuie sa depuna, la randul lor, eforturi mari pentru a ajunge la nivelul lor.

5. Angajatii care nu stiu sa ii aprecieze pe cei din jur. Stim ca un coleg a reusit sa finalizeze o sarcina cu succes insa nu suntem in stare sa ii spunem un simplu 'bravo'? Iata o dovada de imaturitate si chiar de dusmanie.

6. Angajatii care nu au de gand sa se dezvolte din punct de vedere profesional. La fel cum afacerile care stagneaza dispar, la fel se intampla si cu angajatii care nu au de gand sa devina mai buni. Afacerile progreseaza doar prin intermediul angajatilor care progreseaza.

7. Angajatii care nu isi au gandul decat la bani. Afacerile au nevoie de angajati care gandesc dincolo de salarii. Desigur, salariul este vital, insa nu trebuie sa devina centrul de interes al angajatilor nostri. Nu uitam ca banii se pot duce rapid chiar daca i-am strans intr-un an de zile. Ne raman cunostintele castigate, progresul efectuat, prietenii si experientele care ne-au ajutat sa crestem, sa devenim mai buni din punct de vedere profesional si personal.


Sa aveti succes in viata profesionala si in cea personala!    


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafacereafacereangajati toxici

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
15 Mai 2024
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
16 Mai 2024
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]