Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

70% din antreprenori, tematori cu privire la valul trei al pandemiei

de Florin Amariei 27 Ian. 2021 1834
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou barometru releva faptul ca aproximativ 70% din antreprenorii prezenti in Romania sunt tematori cu privire la valul trei al pandemiei.

Pandemia de coronavirus continua sa afecteze semnificativ mediul de afaceri in conditiile in care, dincolo de pierderile din 2020, 7 din 10 antreprenori se tem ca al treilea val al pandemiei, care a cuprins deja tarile occidentale, le-ar putea bloca din nou activitatea.
 
Potrivit barometrului, 57% dintre antreprenori cred ca efectele pandemiei se vor vedea cel putin pana la inceputul lui 2022. Numai 22% cred ca economia va reveni pe linia de plutire in partea a doua a acestui an, in timp ce 19% spun ca nu stiu cum va evolua situatia.
 
"Pana sa vorbim de revenirea economica, 62% dintre cei intervievati se tem ca situatia se va inrautati din punct de vedere epidemiologic si numai 15% vad perspectivele intr-o nota optimista. Principala temere este legata de impunerea unor noi restrictii care ar afecta mediul de afaceri, mentionata de 72% dintre respondenti. Pe lista provocarilor se mai afla, in prim-plan, cresterea preturilor, amintita de 43% dintre cei chestionati, accentuarea blocajului financiar (29%), scaderea vanzarilor (21%) si plata obligatiilor (taxe, impozite, rate bancare, leasinguri etc.), amintita de 19%", arata barometrul realizat de Frames, la comanda Asociatiei Patronale Protejam Romania.
 
Oamenii de afaceri privesc cu ingrijorare modul in care romanii au inceput sa trateze pericolul Covid. Astfel, 58% dintre respondenti afirma ca, pe fondul vaccinarii, vad o relaxare in randul romanilor, fapt care risca sa conduca la o crestere a numarului de infectari.
 
"Campania de vaccinare a adus un plus de incredere privind perspectivele depasirii pandemiei insa, din pacate, a influentat si comportamentul preventiv al oamenilor. In multe institutii/firme, masurile de protectie s-au relaxat prematur. Purtarea mastii, utilizarea dezinfectantilor si distantarea sociala trebuie sa continue, indiferent de dinamica vaccinarii'', arata concluziile barometrului.
 
Intrebati ce masuri au luat pentru a se proteja impotriva pericolului Covid, cei mai multi dintre respondenti au mentionat purtarea mastii de protectie (92%), folosirea dezinfectantilor (67%), reorganizarea spatiilor de lucru (52%) si folosirea unor instrumente de monitorizare a temperaturii (32%).
 
Pe de alta parte, barometrul arata ca 73% dintre antreprenorii chestionati spun ca nu au nicio garantie ca masurile de protectie sanitara pe care le-au implementat sunt cele cu adevarat eficiente.
 
Barometrul "Mediul de afaceri, in contextul COVID - Editia a II-a'' a fost realizat de compania de consultanta Frames, la comanda Asociatiei patronale Protejam Romania, in perioada 14-20 ianuarie 2021, prin chestionare online, telefonic si email, pe un esantion reprezentativ de 230 de firme din diverse domenii de activitate, de la comert la servicii financiare, HORECA, agricultura, energie, confectii, IT etc. La barometru au raspuns, in total, 1117 de persoane.
 
Profilul respondentilor a fost reprezentat de antreprenori, manageri de companii, middle si top management, 58% barbati si 42% femei, cu o varsta medie de 45 de ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: antreprenoritematorivalul treipandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Secretele antreprenorilor care o duc bine in perioada de criza

de Idei de afaceri
19 Oct 2022
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii...

Ziua Antreprenoriatului Feminin, sarbatorita in Romania odata cu Ziua Internationala a Barbatului

de Florin Amariei
20 Nov 2020
CONAF anunta ca Ziua Antreprenoriatului Feminin a fost sarbatorita pentru prima data in Romania cu ocazia Zilei Internationale a Barbatului....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]