Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la borcan. Promovare si canale de distributie

de Idei de afaceri 18 Dec. 2023 687
Afaceri la borcan. Promovare si canale de distributie
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca orice alt produs si dulceturile, gemurile sau muraturile preparate de dvs. au nevoie de promovare, de reclama, pentru ca potentialii clienti sa afle de existenta produselor dvs. si sa doreasca sa le incerce.

Iata cele mai importante modalitati prin care va puteti promova produsele:
 
- Participati la targuri si expozitii de profil, evenimente care va pot ajuta nu numai in comercializarea produselor catre clientii finali, dar si sa incheiati contracte cu unitati de distributie.
 
- Realizati unui website (si/sau chiar o pagina de Facebook) de promovare, care sa contina informatii detaliate despre procesul de productie, produsele pe care le preparati, calitatea si gustul lor. Website-ul poate sa cuprinda si un magazin online prin intermediul caruia sa va comercializati produsele.

Asa cum ati vazut in primul capitol al acestei lucrari, majoritatea afacerilor de succes cu gemuri, dulceturi si muraturi au pagini web dedicate, unde clientii pot sa si comande produsele de care sunt interesati.

Crearea unui website este oarecum costisitoare (intre 300 si 500 de euro, in functie de complexitate), insa ofera un avantaj major: la o simpla cautare pe internet realizata de o persoana interesata de ceea ce oferiti dvs., website-ul dvs. va fi afisat, iar potentialii clienti pot afla astfel de existenta dvs. Nu uitati sa mentionati adresa acestei pagini de internet si pe eticheta produsului!
 
- Publicati reclame in reviste si ziare locale, precum si in brosurile turistice, pentru a va face produsul cunoscut unei audiente cat mai largi.
 
- Oferiti interviuri in care sa vorbiti despre produsele dvs. si despre metodele de preparare (Atentie: pentru a obtine un interviu trebuie sa contactati revistele in mod repetat, dar daca reusiti sa le atrageti, aveti numai de castigat).
 
- Contactati magazinele specializate in produse naturale, restaurantele sau fast-food-urile locale, pentru a le prezenta oferta dvs., a le aduce la cunostinta existenta preparatelor dvs. si pentru a incerca sa ajungeti la o colaborare.
 
- O modalitate eficienta de promovare este cea bazata pe recomandarile oferite de catre cei care v-au incercat sau achizitionat produsele (ceea ce in limbaj de specialitate este cunoscut drept „marketing din-gura-in-gura”).

Evident, prentru aceasta este necesar sa aveti deja o paleta de clienti, care sa fie foarte multumiti de gustul si calitatea gemurilor, dulceturilor sau muraturilor dvs. Puteti incerca sa oferiti degustari, la targurile si expozitiile la care participati, sau chiar si in cazul in care va comercializati preparatele intr-o piata agroalimentara.

Chiar daca cei care degusta poate nu vor cumpara in momentul respectiv, vor recomanda mai departe unei alte persoane, in cazul in care gustul preparatelor i-a impresionat.
 
- Postati anunturi pe site-urile de profil.
 
- Etichetati-va cat mai sugestiv produsele. Eticheta este locul perfect pentru promovarea produsului si poate mentiona: regiunea de origine a produsului (sau indicatia geografica, daca v-ati certificat produsul in acest sens); calitatea ingredientelor, gustul preparatului sau caracteristicile sale (spre exemplu, „produs prin metode traditionale”). Folositi ambalaje de o calitate grafica cat mai buna, care sa exprime calitatea produsului.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri cu muraturiafaceri cu dulceatapromovarepromovarea afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]