Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerile de succes au nevoie de leaderi de incredere!
Nimic nu se poate realiza fara incredere, nici in viata personala si nici in viata profesionala. Un leader care nu inspira incredere va deveni in cel mai scurt timp un manager in departamentul caruia nivelul fluctuatiei de personal va atinge cote ingrijoratoare.
Conform INC.com, angajatii nu vor avea incredere in superiorii lor in mod natural, fara eforturi, de la sine. "Ca leader, trebuie sa dovedesti ca esti de incredere, din nou si din nou. Va trebuie sa urmaresti si sa gestionezi nivelul de incredere pe care angajatii o au in tine si in stilul tau de leadership."Cresterea prepelitelor japoneze
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
"Managerii nu vor afla niciodata adevarul despre o companie daca nu au parte de increderea angajatilor." noteaza Jim Dougherty, lector senior in cadrul MIT Sloan School of Management, pentru HBR.
Cateva sfaturi pe care Jim Dougherty si David De Steno, profesor de psihologie la Northweastern University si autorul cartii "Adevarul despre incredere" ni le ofera, pentru cresterea nivelului de incredere al angajatilor in noi:
1. Constientizeaza ca angajatii nu au incredere in putere. Angajatii nu vor avea mai multa incredere daca te percep ca pe un leader foarte departat ca pozitie ierarhica. Este esential sa te poti apropia de ei, sa creezi o legatura cat mai stransa, sa discuti si alte teme decat cele ce tin de atributiile de serviciu. Scoate-i la pranz, discutati despre sport si viata personala.
2. Impartaseste cu ei date, informatii si rezultate. Transparenta ramane esentiala in orice companie ne-am afla. Un leader de incredere este cel care sustine transparenta si o ranforseaza oricand este nevoie. Impartastiti cu angajatii vostri datele esentiale, informatiile necesare pentru ca acestia sa isi atinga obiectivele si sa aiba incredere in finalitatea actiunilor lor.
Daca situatia din firma nu este una foarte buna, nu incerca sa camuflezi totul. Esential este sa mentii un nivel inalt de transparenta, baza unei echipe deschise, unite, gata sa rezolve sarcini complexe.
3. Incurajeaza-ti angajatii. Daca le dai ordine, cu siguranta nu vei ajunge sa le castigi increderea. Incurajeaza-ti angajatii, imputerniceste-i sa isi atinga obiectivele, sa progreseze si sa isi castige un nivel cat mai mare de autonomie.
4. Ia vina asupra ta. Ca leader, esti responsabil pentru toti cei care lucreaza pentru tine, noteaza INC.com. "Cand se comit greseli, ia-ti responsabilitatea si nu arunca angajatul sub autobuz. Dar cand echipa atinge un obiectiv, cand compania intrece nivelul de performanta asteptat, lauda angajatul care a iesit in evidenta.", mai informeaza sursa.
5. Continua sa castigi abilitati si competente. Nimeni nu are incredere intr-un sef incompetent. Este esential sa iti mentii apetitul pentru imbogatirea cunostintelor, cot la cot cu angajatii tai.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Citate motivationale despre leadership
de Camelia Diaconu6 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de succes
de Florin Amariei4 tendinte de leadership in 2018
de Idei de afaceriProvocari de leadership in companiile antreprenoriale
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit