Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza INS: Managerii anticipeaza o crestere a numarului de salariati

de Florin Amariei 28 Aug. 2019 2538
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii si comertul cu amanuntul, dar o ”relativa stabilitate” a activitatii in industria prelucratoare, conform INS.

Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.
 
In industria prelucratoare, in cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%).
 
”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +33%), urmata de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%)”, se arata in comunicat.
 
Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).
 
In activitatea de constructii, se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +14%).
 
Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +12%).
 
In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat, pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +20%).
 
Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +14%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +25%).
 
Totodata, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: inssalariaticrestere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Desfasurarea inspectiei fizice (la producator). Principalele aspecte

de Idei de afaceri
19 Ian 2023
Conform planului de inspectie agreat, in perioada propusa la unitatea dumneavoastra se va deplasa echipa de inspectie desemnata. Odata ajunsi la...

UE va adopta un nou model de crestere economica din 2022

de Florin Amariei
09 Dec 2021
Presedintele Frantei a anuntat ca UE va adopta un nou model de crestere economica din 2022. Iata ce presupune acesta in linii mari! "Europa...

MMPS: Luni aprobam cresterea salariului minim

de Florin Amariei
01 Oct 2021
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a confirmat ca Guvernul va aproba luni cresterea salariului minim. "Luni vom avea Consiliul...

CNIPMMR: Putem mari salariul minim cu 200 lei, insa exista o conditie

de Florin Amariei
07 Sep 2021
Patronatele din CNIPMMR sustin prin vocea presedintelui organizatiei ca se poate sustine o marire cu 200 de lei a salariului minim, insa acest lucru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]