Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anastasiu: Ne vom ineca in bani europeni

de Florin Amariei 15 Oct. 2020 2092
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dragos Anastasiu, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, sustine ca ne vom ineca in bani europeni ca nu vom sti ce sa facem cu ei.

"Fara investitii mari in educatie, nu cred ca vom avea sanse foarte mari, cel putin pe termen mediu si lung. Se va vedea peste cativa ani. Aici discutam inclusiv de educatie antreprenoriala si financiara. Daca va uitati la proiectul de relansare economica a tarii, veti vedea ca la educatie veti vedea doar partea de hard, nu si de soft. Investim in scoli, in aducerea wc-urilor in interior, in capabilitati digitale, foarte frumos, dar cand vorbim despre mindset-ul dascalilor si al parintilor, acolo nu este nimic. Deci trebuie sa investim in primul rand in resursa umana, in educatie, in antreprenoriat, in adminstratia publica, parerea mea este ca nu avem nicio sansa sa absorbim nimic", a aratat Anastasiu.
 
Mai exact, fara a avea oameni pregatiti, Romania nu va sti cum sa utilizeze banii europeni pe care ii are la dispozitie, sustine seful Camerei de Comert Romano-Germane.
 
"Ne vom ineca cu bani. Vom avea bani la dispozitie si, din lipsa de resursa umana, nu vom face investitii. Eu sunt un optimist, dar cand ma uit la 80 de miliarde de euro si la 35 de miliarde de euro pe care trebuie sa-i accesam in doi ani, ma ia cu transpiratie pe sira spinarii, ca sa fiu foarte sincer, pentru ca eu cred ca ne vom ineca in bani, nu vom sti ce sa facem cu ei", a adaugat el.
 
Si in zona privata avem o problema de abordare, considera investitorul.
 
"Mai devreme era cineva foarte fericit ca toate microintreprinderile au absorbit bani de la IMM Invest. Nu vreau sa spun cuvinte grele, dar cred ca este 50% dintre microintreprinderi sunt salarii prefacute, adica sunt entitati care isi mascheaza un salariu. Foarte bine ca au absorbit bani, important e ca intra in economiei, dar care e capacitatea lor de a investi? Iar pentru firmele mai mari, mai dezvoltate, care au capacitate de proiecte, nu sunt bani", a sustinut el.
 
Anastasiu a vorbit si despre proiectele inutile finantate din bani europeni, dar si despre cele care mai mult distrug.
 
"Sunt trei posibile directii pentru fondurile europene: coerent, incoerent dar care nu strica, asa cum s-a intamplat in ultimii zece ani: am dat bani pe toate balivernele, n-am ajutat la nimic, dar, ma rog... s-au invartit acolo niste bani. Va dau un exemplu: cand am facut 500 de doamne de varsta a doua sau a treia ghizi turistici pe la tara. Le-am dat bani sa participe la cursuri, 600 de lei pe luna si le-am facut ghizi turistici, ca asa era programul, sa facem ghizi. Am adus pe cineva care era la coada vacii si am facut-o ghid turistic. N-a ajutat, dar nici n-a facut rau. Insa avem proiecte care fac rau. Sa te fereasca Dumnezeu de prostul cu initiativa. Proiecte care distrug natura, le avem in Delta, in Transilvania, cu cat investim mai multe betoane in Delta Dunarii, cu atat vom distruge resursa naturala. Unii pun mana pe bani si distrug. Si nici macar nu e de rea credinta, e de buna credinta. Ca sunt supraevaluate proiectele nu mai vorbim. Nasol este cand avem bani si ii investim prost", a continuat el.
 
El s-a referit si la faptul ca din programul de relansare economica lipseste cu desavarsire sectorul turismului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anastasiubani europeni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]