Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii romani resimt emotional pandemia. Peste 17% dintre acestia cer ajutor specializat

de Florin Amariei 09 Oct. 2020 1954
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatorii trebuie sa fie foarte atenti in aceasta perioada. Unii dintre cei mai buni membri ai echipei lor s-ar putea confrunta cu o noua si periculoasa provocare: stresul psihologic al pandemiei.

”Unul din doi angajati romani recunoaste ca gandurile neincetate despre pandemia Covid-19 au facut ca starea lor psihica sa aiba de suferit, iar 23,6% afirma ca au fost chiar foarte afectati din punct de vedere emotional”, arata rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.
 
Impunerea masurilor stricte, dar necesare, de prevenire a raspandirii noului coronavirus au reprezentat si inca sunt un factor major de stres pentru 35% dintre respondenti, dar multi dintre angajati au trecut si prin depresie (14%) sau stari de panica (13%), mai releva sondajul.
 
Nevoiti sa lucreze de acasa o perioada mai lunga de timp, mai bine de 42% dintre intervievati au  perceput sarcinile de serviciu extrem de stresante si dificile in aceasta perioada, in timp ce pentru 28% activitatea s-a desfasurat normal, fara sa se fi simtit presati sau stresati acum mai mult decat in conditii obisnuite de lucru.
 
Pentru a-si pastra o stare mentala buna, 32% dintre respondentii la sondaju spun ca s-au odihnit si s-au relaxat mai mult, 25% au facut plimbari lungi in aer liber, alti aproape 17% au facut diverse activitati impreuna cu cei dragi,  in timp ce 12% au facut efort fizic mare, care i-a ajutat sa ramana pozitivi si sa nu se lase cuprinsi de ingrijorare.  
 
”Anxietatea si stresul in raport cu pandemia, cu starea lor de sanatate si a celor dragi sau cu situatia incerta de la locul de munca i-a determinat pe aproape 17% dintre angajatii care au raspuns la sondajul BestJobs sa ceara si ajutorul unui specialist pentru a-si mentine sanatatea psihica. Alti 9% intentioneaza sa apeleze si ei la aceasta solutie in perioada urmatoare”, se mai arata in sondaj.
 
Starea psihica generala, situatia profesionala si deciziile financiare reprezinta principalele trei motive de neliniste pentru  jumatate dintre angajati. Intrebati si ce i-a impiedicat sa apeleze la serviciile unui consilier/terapeut pana acum, 43,7% dintre respondenti au invocat lipsa timpului si/sau a banilor, iar 7,6% admit ca au o retinere in acest sens.
 
Nevoia pentru consiliere de specialitate exista de mai multa vreme in piata din Romania, urmand modele deja testate si validate pe plan international, si a fost accentuata in contextul epidemiei de Covid-19. Astfel, tot mai multe companii iau in calcul solutii prin care sa ofere angajatilor servicii de life & business coaching, consiliere sau psihoterapie, ca beneficiu extra salarial.
 
In ultimele luni, printr-o platforma integrata care conecteaza utilizatorii cu terapeuti, coachi si alte tipuri de specialisti si care este sustinuta de expertiza de peste 18 ani a BestJobs, au fost desfasurate 300 de sesiuni online de consiliere individuala, iar tendinta este de crestere.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatipandemieemotiestres

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

70% din antreprenori, tematori cu privire la valul trei al pandemiei

de Florin Amariei
27 Ian 2021
Un nou barometru releva faptul ca aproximativ 70% din antreprenorii prezenti in Romania sunt tematori cu privire la valul trei al pandemiei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]