Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta negocierii. Cum sa obtii ceea ce vrei

de Idei de afaceri 01 Nov. 2023 606
Arta negocierii. Cum sa obtii ceea ce vrei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca mica intreprindere, s-ar putea sa ai senzatia ca nu ai nicio putere de cumparare. Este posibil sa fie adevarat, dar adesea nu este asa.

Indiferent de pozitia ta, poti de obicei sa o imbunatatesti. Daca vor sa comanzi prin telefon, incearca sa-i faci sa trimita un agent de vanzari. Daca este totusi nevoit sa te viziteze, agentul de vanzari va fi mai dornic sa justifice vizita prin obtinerea unei comenzi sau deschiderea unui cont nou. 
 
S-ar putea deci sa iti ofere o reducere sau sa iti faca o oferta promotionala pentru care nu prea te califici.
 
Nu trebuie sa-ti justifici optiunea: ei sunt oameni draguti, produsele lor sunt bune, dar concurenta vine cu ceva mai tare; iar produsele lor nu sunt exact ceea ce iti doresti... Lasa problema in aer si lasa-i sa se gandeasca la cum sa te convinga. 
 
Continua sa aduci obiectii (zambind permanent) si continua sa manifesti interes; mai devreme sau mai tarziu vor ajunge sa se gandeasca sa reduca pretul sau sa creasca valoarea intr-un anume fel. Dragut din partea lor ca oferta chiar simplifica luarea deciziei, dar nu poti sa fii de acord cu conditiile pe care le contine. In cele din urma, se dau batuti, iar tu cumperi tot ceea ce intentionai, dar in conditii mult mai bune.
 
Daca firma trateaza de la tejghea, iti va fi mai dificil sa folosesti aceste tactici cu personalul depozitului din spatele tejghelei. Ei sunt acolo doar sa aduca lucruri si sa le care, iar in ceea ce-i priveste, lista de preturi tiparita este litera de lege. 
 
Acesta este chiar jocul companiei: sa lase impresia ca tratezi cu o masina, si nu cu oameni deschisi la dialog. Deci, refuza sa intri in joc si solicita o intalnire cu managerul pentru deschiderea unui nou cont comercial.
 
Cand ajungi fata in fata cu persoana respectiva sau cu reprezentatul pe care s-ar putea sa il trimita sa vada daca esti o firma reala, poti sa incerci sa negociezi reduceri si credite exact in maniera sugerata anterior. 
 
Cu cat contactul este mai impersonal, cu atat esti mai fortat sa le accepti conditiile. Deci, incearca sa il personalizezi. Daca este vorba de un furnizor constant, intretine relatia. Trimite macar o felicitare de Craciun si nu abuza prea mult de conditiile de creditare. 
 
Daca nu poti sa platesti luna aceasta, anunta-l ca ar fi de mare ajutor pentru fluxul tau de numerar daca ti-ar permite o prelungire a creditului cu cateva saptamani. Nu astepta pana figurezi pe lista „Stop“.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: arta negocieriinegocierecum sa negociezi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]