de Alexandra Popescu
14 Iul. 2014
2136
Pentru a reusi ca antreprenor, ai nevoie de cineva care se pricepe la antreprenoriat. Ar putea fi un mentor, antrenor sau un grup consultativ de la egal la egal care sa te poata ajuta in mod regulat.
Grupurile consultative de la egal la egal creeaza un mediu in care persoanele fizice pot gasi si acorda sprijin, isi rezolva problemele si reusesc sa isi atinga obiectivele printre oameni care se confrunta cu provocari similare. Grupurile reprezinta o modalitate excelenta pentru liderii seniori pentru a creste fara sa se impotmoleasca in punctele caracteristice companiei.
Dinamica unei grup consultativ de la egal la egal
Modelul standard de dezvoltare executiva este conceput pentru a instrui oamenii sa fie lideri eficienti intr-un eveniment orientat fashion. Companiile isi trimit oamenii catre seminarii de formare offsite si se asteapta ca aceste reuniuni sa aiba efecte de durata asupra abilitilor de conducere. In realitate, participantul merge inapoi catre comportamentele de pre-formare in cadrul saptamanii.
Grupurile consultative de la egal la egal, un instrument popular de dezvoltare a leadershipului si responsabilitatii, transforma modelul stabilit. Aceste grupuri de 8 pana la 15 lideri creeaza un ciclu de invatare, partajare, realizare si responsabilitate. Aceste grupuri pot cuprinde proprietari de afaceri din industrii si dimensiuni ale organizatiei similare sau pot proveni din diverse medii. Se intalnesc in mod regulat intr-un proces facilitat profesional care alimenteaza imbunatatirile.
In cadrul grupului, indivizii vin impreuna ca egali in ceea ce priveste obiectivele de perfectionare profesionala si ale companiei si stabilesc un curs pentru viitor. Dialogul deschis la aceste reuniuni poate crea un mediu de afacere. Membrii se simt confortabili in abordarea problemelor mari, care merg, de multe ori, dincolo de agenda profesionala.
Ei isi impartasesc obiectivele, provocarile si stabilesc obiective specifice. Isi adreseaza intrebari reciproc pentru ca fiecare sa gaseasca solutii. De-a lungul timpului, acest ciclu duce la rezolvarea problemelor si isi atinge obiectivul de a crea lideri eficienti, care sunt buni ascultatori.
Responsabilitate intr-un mediu de echipa
Avand un martor la un angajament sau scop este de ajutor. Avand 10 martori este de-a dreptul puternic. Nimeni nu vrea sa fie singurul care apare la o intalnire de la egal la egal fara un obiectiv. Membrii grupului sarbatoresc succesul celuilalt, creeaza reinarmare pozitiva si un mediu de echipa de cultivare.
Acesti membri nu formeaza un grup de oameni care bat din palme si care lauda la nesfarsit. Ei se trag unul pe altul la raspundere. Cand un participant sare din etape, grupul creeaza presiunea de grup care ii motiveaza pe ceilalti sa apese o treapta de viteza superioara.
Grupurile consultative de la egal la egal sunt formate din lideri de afaceri cu agende personale pentru a participa. Ei acorda timp egal fiecaruia. Acest lucru creeaza un mediu de autoreglementare. Participantii sunt motivati sa vina la fiecare reuniune, se tin de cuvant si ating etapele lor lunare. Daca unul se lupta pentru a atinge un obiectiv, ceilalti il ajuta sa treaca obstacolele si propun solutii. Prin aceasta metoda, antreprenorii isi cresc experienta profesionala in mod real si continuu.
Sursa: entrepreneur.com
Tags: afaceriantreprenorigrup consultativafaceri de succesliderileadership