Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile grupurilor consultative pentru succes in afaceri

de Alexandra Popescu 14 Iul. 2014 2135
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a reusi ca antreprenor, ai nevoie de cineva care se pricepe la antreprenoriat. Ar putea fi un mentor, antrenor sau un grup consultativ de la egal la egal care sa te poata ajuta in mod regulat.

 
Grupurile consultative de la egal la egal creeaza un mediu in care persoanele fizice pot gasi si acorda sprijin, isi rezolva problemele si reusesc sa isi atinga obiectivele printre oameni care se confrunta cu provocari similare. Grupurile reprezinta o modalitate excelenta pentru liderii seniori pentru a creste fara sa se impotmoleasca in punctele caracteristice companiei.
 
Dinamica unei grup consultativ de la egal la egal
 
Modelul standard de dezvoltare executiva este conceput pentru a instrui oamenii sa fie lideri eficienti intr-un eveniment orientat fashion. Companiile isi trimit oamenii catre seminarii de formare offsite si se asteapta ca aceste reuniuni sa aiba efecte de durata asupra abilitilor de conducere. In realitate, participantul merge inapoi catre comportamentele de pre-formare in cadrul saptamanii.
 
Grupurile consultative de la egal la egal, un instrument popular de dezvoltare a leadershipului si responsabilitatii, transforma modelul stabilit. Aceste grupuri de 8 pana la 15 lideri creeaza un ciclu de invatare, partajare, realizare si responsabilitate. Aceste grupuri pot cuprinde proprietari de afaceri din industrii si dimensiuni ale organizatiei similare sau pot proveni din diverse medii. Se intalnesc in mod regulat intr-un proces facilitat profesional care alimenteaza imbunatatirile.
 
In cadrul grupului, indivizii vin impreuna ca egali in ceea ce priveste obiectivele de perfectionare profesionala si ale companiei si stabilesc un curs pentru viitor. Dialogul deschis la aceste reuniuni poate crea un mediu de afacere. Membrii se simt confortabili in abordarea problemelor mari, care merg, de multe ori, dincolo de agenda profesionala.
Ei isi impartasesc obiectivele, provocarile si stabilesc obiective specifice. Isi adreseaza intrebari reciproc pentru ca fiecare sa gaseasca solutii. De-a lungul timpului, acest ciclu duce la rezolvarea problemelor si isi atinge obiectivul de a crea lideri eficienti, care sunt buni ascultatori.
 
Responsabilitate intr-un mediu de echipa
 
Avand un martor la un angajament sau scop este de ajutor. Avand 10 martori este de-a dreptul puternic. Nimeni nu vrea sa fie singurul care apare la o intalnire de la egal la egal fara un obiectiv. Membrii grupului sarbatoresc succesul celuilalt, creeaza reinarmare pozitiva si un mediu de echipa de cultivare.
 
Acesti membri nu formeaza un grup de oameni care bat din palme si care lauda la nesfarsit. Ei se trag unul pe altul la raspundere. Cand un participant sare din etape, grupul creeaza presiunea de grup care ii motiveaza pe ceilalti sa apese o treapta de viteza superioara.
 
Grupurile consultative de la egal la egal sunt formate din lideri de afaceri cu agende personale pentru a participa. Ei acorda timp egal fiecaruia. Acest lucru creeaza un mediu de autoreglementare. Participantii sunt motivati sa vina la fiecare reuniune, se tin de cuvant si ating etapele lor lunare. Daca unul se lupta pentru a atinge un obiectiv, ceilalti il ajuta sa treaca obstacolele si propun solutii. Prin aceasta metoda, antreprenorii isi cresc experienta profesionala in mod real si continuu.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorigrup consultativafaceri de succesliderileadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]