Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatile esentiale ale unui intraprenor

de Alexandra Popescu 29 Mai. 2014 3945
4.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei care au revolutionat lumea prin ideile lor sau cei care sunt extraordinar de bogati ii motiveaza pe foarte multi tineri sa devina asemenea lor. Steve Jobs, Bill Gates sau Mark Zuckerberg sunt doar unele dintre exemple, care, in ciuda faptului ca nu au reusit sa isi termine colegiul, au strans averi prin ideile lor.

 
Insa, acest lucru nu se intampla in cazul oricui, existand si altii care au esuat, iar acum nu se mai pot ridica in niciun fel. 
 
Abandonul scolii celor amintiti ii determina pe unii studenti sa renunte la studii pentru a-si forma o cariera ca antreprenor. Acestia, intr-adevar, au perspective gresite asupra afacerilor sau le sunt implementate de catre profesori. Nu inseamna ca acest lucru se intampla peste tot, iar studiile nu valoreaza nimic, mai ales in zilele noastre.
 
De cele mai multe ori, diferenta dintre succes si esec o face norocul. Cum multe universitati nu sunt capabile sa pregateasca tinerii sa devina antreprenori doar prin carte, acestia isi pot indeplini visul prin a invata sa aiba succes altundeva. Locul cel mai bun in care inveti este un loc de munca traditional, unde sa devii un intraprenor.
 
Ce este un intraprenor? Intraprenorul este o persoana care lucreaza pentru o alta, dar este una care isi trateaza slujba ca si cum ar functiona o companie in cadrul unei alte companii.
 
Industria unde spiritul intraprenorial este, in special,  valorificat este domeniul cresterii rapide din consultanta de mediu, sanatate si siguranta sau durabilitate. Un consultant bun in acest domeniu trebuie sa fie capabil sa gestioneze clientii, sa lucreze independent, sa ia decizii de afaceri si sa aiba o etica si o viziune personala si de afaceri puternica. Pe scurt, acesta are nevoie de toate lucrurile care il fac sa devina un bun antreprenor. 
 
Intraprenorii de succes au cateva calitati esentiale pentru a-i ajuta sa atinga succesul:
1. Rabdare. Intraprenoriatul este o scurtatura spre succes. Insa, pentru a-l atinge, trebuie sa ai rabdare, acest proces putand dura un timp indelungat.
 
2. Ambitie. Un intraprenor de succes trebuie sa tanjeasca dupa succes si sa vada in fiecare misiune un pas spre un scop final.
 
3. Smerenie. Un bun intraprenor porneste inca de jos. Astfel, invata toate dedesubturile meseriei si va trece peste toate etapele de formare care il vor conduce spre drumul profesionalismului.
 
4. Abilitati politice. Toata lumea pe care o intalnesti la locul de munca, indiferent ca iti place sau nu, este un potential contact cheie atunci cand iti vei lansa compania. Persoana pe care o intalnesti in camera de corespondenta de azi poate fi cea din sala de consiliu de maine. Cand vine vorba de conexiunile cu oamenii, toata lumea conteaza.
 
Intraprenoriatul reprezinta calea spre antreprenoriat. Invatand inca de tanar cum stau lucrurile in lumea afacerilor, vei putea sa te dezvolti mult mai usor pe cont propriu in viitorul apropiat.
 


Tags: afaceriintraprenorantreprenorileadershipsfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]