Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cerintele de performanta ale managerului?

de Botezatu Razvan 06 Ian. 2016 2961
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Membrii echipei trebuie sa fie informati cu privire la cerintele legate de performanta. Veti realiza evaluarea mai usor atunci cand stabiliti standardele de performanta.

In mod ideal, acestea vor fi discutate in etapa initiala de implementare. Se recomanda sa implicati toti membrii echipei in stabilirea nivelului de performanta.

Acest proces ajuta la crearea unei atmosfere de colaborare inca de la faza incipienta a proiectului. Functioneaza foarte bine mai ales atunci cand membrii echipei nu au lucrat impreuna sau nu se cunosc foarte bine.

Una dintre cele mai facile abordari este sa stabiliti obiective pentru fiecare arie a proiectului. Apoi, acestea pot fi transpuse in obiective individuale. Aceasta abordare permite luarea in considerare a nevoilor si intereselor fiecarui individ. Astfel, obiectivele generale de performanta pot fi atinse printr-un efect de cascada: performantele individuale se canalizeaza si impreuna contribuie la atingerea nivelului de performanta dorit al proiectului.

Fiecare angajat va contribui la performanta generala prin cunostintele si expertiza sa, iar managerul de proiect se va asigura ca fiecare activitate este incredintata cuiva.

Obiectivele clare si cunoscute ajuta la modificarea comportamentului in sensul dorit. Stabilirea obiectivelor nu este mereu usoara, mai ales atunci cand un membru al echipei are de indeplinit mai multe activitati.

Standardele de performanta sunt dificil de stabilit mai ales pentru rolurile care necesita coordonare si facilitare si ale caror rezultate sunt vizibile pentru intreaga echipa, nu doar la nivel personal. De aceea, toti membrii echipei de proiect trebuie sa stie care este nivelul de performanta asteptat si criteriile dupa care activitatea lor va fi monitorizata.

In mod ideal, standardele trebuie negociate cu fiecare membru al echipei. Discutiile permit indepartarea barierelor legate de obtinerea performantei asteptate. Prin aceste discutii, angajatii au ocazia sa isi exprime temerile referitoare la nivelul de calitate asteptat.

Echipa de proiect impreuna cu managerul pot analiza temerile exprimate si gasi solutii impreuna. Astfel, toata lumea va porni la drum cu asteptari realiste si va sti in ce directie sa isi canalizeze energia. De asemenea, trebuie stabilit modul in care performantele vor fi masurate si modul in care activitatile vor fi urmarite.

Prin monitorizare, managerul de proiect poate vedea daca unele activitati au ramas in urma fata de calendarul stabilit sau rezultatele nu sunt cele dorite. Aceste lucruri vor informa managerul ca trebuie sa ia masuri daca vrea sa atinga obiectivele proiectului.

Obiectivele de performanta trebuie sa fie usor de masurat atat in implementarea proiectului, cat si la finalul acestuia. Astfel, daca in timpul executiei se constata ca standardele de performanta nu pot fi atinse pana la finalul acestuia, se pot lua masuri corective din timp.



Tags: managermanagementproiect

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Managementul afacerii. Organizarea pe etape

de Idei de afaceri
19 Iun 2024
In etapele de inceput din existenta firmei, probabil ai facut totul singur. Pe masura ce firma se dezvolta, probabil te vei obisnui sa dai de lucru...

Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Managerii estimeaza o crestere accentuata in sectorul constructiilor si comertului cu amanuntul pentru urmatoarele trei luni, potrivit datelor...

Analiza INS: Managerii anticipeaza o crestere a numarului de salariati

de Florin Amariei
28 Aug 2019
Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii si...

Cariera de succes. Abilitatile unui bun manager

de Idei de afaceri
01 Nov 2024
Sunt tot mai multe discutii si controverse despre abilitatile unui bun manager ori ale unui lider de succes. De ce exista neintelegeri intr-un grup,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]