Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce avantaje competitionale detii? Iata pe ce ar trebui sa te concentrezi!

de Matei Antonescu 01 Nov. 2013 3212
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avantajele competitionale reprezinta acele aspecte care te diferentiaza de concurentii din mediul de afaceri, aspecte care ofera un plus pentru clientii tai ideali. In cateva cuvinte, sunt avantajele care te ajuta sa iti devansezi concurentii din mediul de afaceri si sunt cu adevarat vitale.

Daca nu avem avantaje competitionale, nu avem de ce sa intram in competitie si, implicit, nici sanse sa ramanem in cursa pentru marele premiu.

Iata si care sunt avantajele competitionale pe care putem miza pentru sanse de succes in lupta pentru suprematie in domeniul nostru:

1. Preturi mai mici pentru clientii!
Daca reusesti sa iti ajuti clientii sa economiseasca bani in timp ce cumpara produse esentiale pentru bunul mers al vietii lor personale sau profesionale, deja lupta este pe jumatate castigata.

2. Ingrediente de calitate mai ridicata decat ofera concurentii tai. Daca detii in portofoliu produse alimentare sau cosmetice, farmaceutice sau remedii, sansele de succes sunt mult mai solide atunci cand calitatea ingredientelor este pe primul loc, inainte de nivelul costurilor.

3. Strategii de promovare mai eficiente si mai putin costisitoare. Este perfect posibil sa obtineti rezultate mai bune atunci cand apelati la strategii de marketing mai putin costisitoare decat cele pe care ati mizat pana in acest moment. Este esential sa aveti alaturi un consultant care sa va ajute sa gasiti aceste strategii si sa le puneti in aplicare in mod corect pentru rezultate maxime.

4. Angajati mai fericiti... Iata un avantaj competitional demn de luat in considerare. Nu neglijati faptul ca o companie cu angajati fericiti inregistreaza rezultate mult superioare fata de companiile care investesc mai putin in acest domeniu.

5. Costuri mai reduse pentru productie. Evident, daca putem sa producem mai ieftin, sansele de profitabilitate inalta si de lunga durata sunt de partea noastra. Analizati intreg procesul de creatie-productie-distributie si stabiliti unde exista pierderi banesti. Aici trebuie sa lucrati pentru ca rata de profitabilitate sa fie atinsa mai rapid si sa luati distanta fata de concurentii dvs.

Mult succes si afaceri profitabile!



sursa foto: freegreatpicture.com



Tags: afaceriavantaje competitionaleavantaje competitiveavantaje competitiecompetitie afacericoncurenta afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Afaceri in sistem ecologic. Analiza SWOT

de Idei de afaceri
14 Dec 2022
Dupa ce ati realizat analize de piata, industrie, concurenta este timpul sa va descrieti firma in lumina tuturor acestor informatii. Abrevierea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]